Dünya Yürüyüş Günü

Dünya Yürüyüş Günü -Muşlular 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında, Halk Sağlık Müdürlüğünce Spor Yap Sağlığı Kap sloganıyla düzenlenen yürüyüşe katıldı


MUŞ (A.A) - Muşlular 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında, Halk Sağlık Müdürlüğünce Spor Yap Sağlığı Kap sloganıyla düzenlenen yürüyüşe katıldı.
     Muş Valiliği önünde başlayan yürüyüşe, Vali Yardımcısı Çetin Kılınç, Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Masum Öztekin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, sağlıkçılar, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Yürüyüş ile ilgili açıklamalarda bulunan Halk Sağlığı Müdürü Öztekin, katılımın fazla olmasından dolayı herkese teşekkür etti.
     Öztekin, şöyle konuştu:
     Bakanlığımız tarafından 30 yaş üstü bireylerle yapılan Sağlıklı Beslenelim Kalbimizi Koruyalım projesi kapsamında, bireylerin yüzde 3,5 düzenli olarak fiziksel aktivite yaptığı, yüzde 96,5nin fiziksel aktivite yapmadığı belirlenmiştir. Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı, toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesine yönelik aktiviteleri de kapsamaktadır. Toplumda düzenli ve yeterli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılması için bu etkinlik çok önemli.
    
     Muhabir: Özkan Ergün
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Dünya Yürüyüş Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER