Dünyanın Değişimi İçin 100 Bin sanatçı

Dünyanın Değişimi İçin 100 Bin sanatçı etkinlikleri


BİTLİS (A.A) - Dünyanın kitlesel en büyük sanat organizasyonu olan Dünyanın Değişimi İçin 100 Bin Şair etkinliği Bitliste yapıldı.
     Bitlis Polis Meslek Yüksek Okulunda düzenlenen etkinlikte, Bitlis Belediyesine bağlı Bilgi Evleri Topluluğu bünyesinde bulunan çocuklar, tiyatro gösterileri yapıp şiir okudu.
     Etkinlikte konuşan Bitlis Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Haspolat, tarih boyunca yapılan savaşlarda en çok çocukların etkilendiğini söyledi.
     Haspolat, şöyle konuştu:
     Akşamları evlerimizde televizyonlarda haberleri açtığımızda savaş bölgelerinde hep çocukların yürek parçalayan durumları gözler önüne serilmektedir. Bitlis Belediyesinin 3 noktada Bilgi Evleri vardır. Bu bilgi evlerimizde 400 civarında kayıtlı öğrencilerimiz okul dışı destekleyici etkinliklerimizden yararlanmaktadır. Bu yaz döneminde başlattığımız kulüp çalışmaları kapsamında Sahne Sanatları Kulübümüze çocuklarımızın yoğun ilgisi olmuştur. Çocuklarımızın sanata olan ilgileri ve bir çoğunun sanat yeteneği sahne sanatları etkinlikleri ile geliştirilmeye çalışılmıştır. Bu günde bu hünerlerini Dünyanın Değişimi İçin 100 Bin sanatçı etkinliklerinde gösterdiler
     Bilgi Evleri Tiyatro Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Gökmen Okdayan ise, organizasyonun amacının yaşanılan kitlesel savaşlar, açlık, su sıkıntısı ve nükleer tehlike gibi olumsuzluklara sanatsal bir tepki ve duruş göstermek olduğunu söyledi.
     Okdayan, Bu yıl 2.si düzenlenen dünyanın kitlesel en büyük sanat organizasyonu olan Dünyanın Değişimi İçin 100 Bin Sanatçı etkinlikleri bünyesinde Bitlis Belediyesi Bilgi Evleri Topluluğunun hazırlamış olduğu Barış Çağrısı adlı şiir drama oyunun sergilemiştir. Bu etkinlik dünyada 115 ülkede 800 etkinlik aynı anda kutlanmıştır. diye konuştu.
    
     Muhabir: Yunus Okur
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Dünyanın Değişimi İçin 100 Bin sanatçı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER