Egenin efesi ile Doğunun dadaşı el

Egenin efesi ile Doğunun dadaşı el ele -ETSO ile AYTO arasında imzalanacak kardeş oda protokolüyle iki şehir arasında kültür, ticaret, gıda ve tarım köprüsü kurulacak


ERZURUM (A.A) - Erzurum Ticaret Odası (ETSO) ile Aydın Ticaret ve Sanayi Odası (AYTO) arasında, Egenin efesi ile Doğunun dadaşı el ele adlı kardeş oda protokolü imzalanacak.
     ETSO Başkanı Lütfi Yücelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki oda arasında imzalanacak protokolle iki şehir arasında, kültür, ticaret, gıda ve tarım köprüsü kurulacağını söyledi.
     Erzurumun değerlerinin Ege pazarına açılması ve şehrin tanıtımı için protokolün büyük önem taşıdığını belirten Yücelik, şöyle konuştu:
     Aydın Ticaret Odası ile 19 Eylülde imzalayacağımız kardeş oda protokolü Erzurumun Egeye, Aydının da Doğuya açılan kapısı niteliğini taşıyacak. Ticaret, kültürel, gıda ve tarım üzerine ortak projeler hazırlama, ortak meclis toplantıları düzenleme ve her iki ilin tanıtımı için ortak yurt dışı gezilerinin planlandığı, Egenin efesi ile Doğunun dadaşı el ele adlı protokol, iki şehrin aynı zamanda dünyayla bağlarını da güçlendirecektir.
     Yücelik, AYTO ile ETSOnun tarihi birikimlerinin ortak olduğunu ve her iki odanın da benzer özellikler taşıdığını dile getirdi.
     Kardeşlik işbirliğinin bölge illeri için iyi bir örnek teşkil edeceğini ifade eden Yücelik, şunları kaydetti:
     Bölgedeki şehirler, batıda ortak özellik taşıdıkları ticaret odaları ile imzalayacakları protokoller sayesinde kendi şehirlerinin tanıtımlarını sağlayabilir. Erzurumun tarihi değerlerinin tanıtımı ne kadar çok yapılırsa, buraya gelen turist sayısının o kadar çok artacağına inanıyoruz. Biz turizmde ve kültürde ne kadar çok tanıtım yaparsak şehrin kalkınmasına o kadar çok katkı sağlamış oluruz. Kardeş oda protokolleri şehirlerin kalkınmasınında zeminini oluşturur. Komşu ülkelerin şehirleriyle de kardeş oda protokolü imzalamak için görüşmelerimiz devam ediyor.
     Yücelik, ülke genelinde kalkınmanın yolunun birliktelikten geçtiğini, şehirler arasında kurulacak köprülerin kalkınmayı tetikleyeceğini söyledi.
     Kültürel, ekonomik veya turizm alanında ortak noktaları olan şehirlerin birbirlerine yakınlıklarının projelere yansımasının, şehri yönetenlerin bakış açısını da değiştireceğini belirten Yücelik, şöyle konuştu:
     Aydın ile Erzurumun ortak noktaları çok fazla. Bu ortak noktalarımızı imzalayacağımız kardeş oda protokolünün ardından projelere, tanıtım fuarlarına yansıtınca iki şehrin farklı bir vizyonu olacak. Hem ETSOnun, hem de AYTOnun birbirinden edineceği fikir alışverişi, iki şehrin tanıtım vitrinine katkı sağlayacak. Kalkınmanın yolu birliktelikten geçiyor. Ekonomik sorunlardan kurtulmak ve kabuğumuzdan çıkmak için bu birliktelikleri ihtiyacımız var.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Muharrem Aksakallı
<< Önceki Haber Egenin efesi ile Doğunun dadaşı el Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER