Eğitim

Eğitim-Bir-Sen Türkiye Buluşması


ŞANLIURFA (A.A) - Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, hafta sonu yapılacak olan Eğitim-Bir-Sen Türkiye Buluşması öncesi genişletilmiş yönetim kurulu toplantısı yaptıklarını bildirdi.
     Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesinden yapılan açıklamaya göre, toplantıda, yeni eğitim ve öğretim yılından beklentiler, genel merkeze iletilmek üzere yaşanan sıkıntılar, 4+4+4 eğitim sistemi gibi konular ele alındı.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Şanlıurfaya atanan 2 bin 800 öğretmene yeni görevlerinde başarılar diledi.
     Coşkun, şunları kaydetti:
     Geçen hafta yaptığımız basın açıklamasıyla duyurmuştuk. Şanlıurfanın öğretmen açığı 7 bin civarında, gelecek olan 2 bin 800 öğretmenle beraber bu sayı 5 bin civarına iniyor. Bu devasa açıkla beraber, il dışı ve eş durumundan dışarıya en çok öğretmen gönderen il olduğumuzu da eklersek manzara ne yazık ki hiç iç açıcı olmuyor.
     Coşkun, il merkezindeki okul sayısının çoğaldığını, dolayısıyla okul gezilerinde yönetim kurulu üyelerinin tamamının katkılarını beklediklerini de kaydetti.
    
     Muhabir: Yasin Dikme
     Yayıncı: Mehmet Güldaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER