Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası

Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası -Akçakoca TMO Şube Müdürü Ağmil: -Kampanya tüm kesimlerce kabul gördü ve kısa zamanda benimsenip sahiplendi


DÜZCE (A.A) - Akçakoca Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Şube Müdürü İbrahim Ağmil, Ekmek İsrafını Önleme Kampanyasının tüm kesimlerce kabul gördüğünü, kısa zamanda benimsenip sahiplendiğini, tüm kişi ve kurumların israfın azaltılması konusunda kararlılık gösterildiğini söyledi.
     Ağmil, AA muhabirine, kampanyanın tüm kesimlerce sahiplenmesinin TMOnun bu konudaki çalışmalarını arttırdığını ve oldukça mutluluk verici olduğunu söyledi.
     Ekmek israfı konusunda yapılan araştırmalarda günde 6 milyon adet olduğu ve bunun ekonomik boyutunun 1,5 milyar liranın üzerinde olduğunu belirten Ağmil, şöyle konuştu:
     Buğdayın gelecekte stratejik önemi olacak. Bir yandan dünyada israf sürerken, öte yandan diğer olumsuz etkenlerin yanı sıra israfın tetiklenmesiyle gıda fiyatlarının artış göstermiştir. Yoksul ülkelere gıdaya erişimin gittikçe daha da zorlaştırmakta hatta imkansız hale getirmektedir. Bu nedenle ekmeğin temel maddesi olan buğdayın açlıkla mücadelede eden dünyada stratejik hale gelmektedir.
    
     Muhabir: Soner Şen / Ömer Ürer
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER