Elden Ele Bir Kalem, Eğitime Hediyen

Elden Ele Bir Kalem, Eğitime Hediyen kampanyası -KÜ Eğitim Fakültesi öğrencileri, YGSnin ardından topladıkları kırtasiye malzemelerini köy okullarındaki ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırdı -Proje koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Akyü


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Eğitim Fakültesi öğrencileri, Yükseköğretime Geçiş Sınavının (YGS) ardından topladıkları kırtasiye malzemelerini köy okullarındaki ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırdı.
     Sınıf Öğretmenliği Bölümünde okuyan 26 öğretmen adayı, Elden Ele Bir Kalem, Eğitime Hediyen kampanyası kapsamında il genelindeki fakülte ve meslek yüksekokullarında YGSye giren adaylardan topladıkları 3 bin kalem, bin 500er silgi ve kalemtıraşı, Akkaya Yatılı Bölge, Karadere ve Kaşçılar Mescit ilkokullarındaki ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıttı.
     KÜ Öğretim Üyesi ve projenin koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Akyüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından adaylara dağıtılan kırtasiye malzemelerinin israf olmaması için kampanya başlattıklarını söyledi.
     Akyüz, öğrencilerin topluma destek sağladığını, birlik ve beraberlik içinde çalışılabileceğini gösterdiklerini belirterek, ihtiyaç sahibi okulları ekonomik koşullara göre değerlendirdiklerini anlattı.
     Akyüz, şunları kaydetti:
     Çocukların gözlerinde gördüğümüz mutluluk ve heyecandan bizler de mutluluk ve heyecan duyduk. Okullardaki çocukların yüzlerindeki mutluluğu görünce projeyi hayata geçirerek, ne kadar güzel bir iş yaptığımızı gördük. Şu anda hedeflerimize ulaştığımızı düşünüyorum. Projenin biraz daha genişletilip, Türkiye genelinde yapılması gerekiyor.
     Belki daha sonra ÖSYMnin kendi organizasyonlarıyla gerçekleştirebilir.
    
     -Ne mutlu başarıya ulaştıysak-
    
     KÜ Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Abdüssamed Karademir ise kampanyanın kendileri için iyi bir deneyim olduğunu dile getirdi.
     Karademir, bir öğretmenin en mutlu anının öğrencilerinin yüzündeki tebessümü görmesi olduğuna dikkati çekerek, Biz bu mutluluğu yaşadık. Ne mutlu başarıya ulaştıysak. Öğretmen adayları olarak, inşallah atandığımız zaman köy okullarında görev yapacağız. Güzel bir deneyim ve ortam oldu. İnşallah bu proje, Türkiye genelinde yayılır da kalemler israf olmaz diye konuştu.
     Karadere İlk ve Ortaokulu Müdürü İzzet Kabuloğlu da maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için bir kalemin, silginin bile çok şey ifade ettiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Özkan Beyer / Sinan Özmüş
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Elden Ele Bir Kalem, Eğitime Hediyen Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER