Emniyet kemerinin önemi simülatörle anlatılacak

Emniyet kemerinin önemi simülatörle anlatılacak -Güvenli Trafik Projesinin pilot bölge olarak yürütüldüğü Afyonkarahisarda, Emniyet Müdürlüğüne Emniyet Kemeri Simülatörü tahsis edildi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Dünya Sağlık Örgütünce Güvenli Trafik Projesi pilot bölge uygulaması yürütülen Afyonkarahisarda, İl Emniyet Müdürlüğüne Emniyet Kemeri Simülatörü tahsis edildi.
     Proje kapsamında Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilen 2 simülatör, kent merkezindeki Anıt Parkta düzenlenen törenle teslim edildi.
     Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Akgün Corav, törende yaptığı konuşmada, kaza anında insanı hayata bağlayan en önemli unsurun emniyet kemeri olduğunu ve emniyet kemerinin kaza anında ölüm oranını yüzde 50 azalttığını söyledi.
     Corav, eğitim amaçlı kullanılacak simülatörlerin, vatandaşlar için önemli bir tecrübe sağlayacağını, projeyle emniyet kemerinin yaygınlaşacağını düşündüğünü belirtti.
     Trafik Planlama Destek Daire Başkanı Yılmaz Başbuğ da trafiğe her yıl 1 milyonun üzerinde araç ve sürücünün katıldığını anımsatarak, her yıl kazalarda 10 bine yakın insanın yaşamını yitirdiğini, 230 bine yakın kişinin de yaralandığını bildirdi.
     Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilci Yardımcısı Mehmet Komtaş ise Dünya Sağlık Örgütünün trafik kazaları bakımından en riskli 10 ülkeyi belirleyerek Güvenli Trafik Projesi uygulaması başlattığını ve Türkiyede de yürütülen proje kapsamında emniyet kemerinin kullanımının önemini ortaya koymak amacıyla 2 simülatörün Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğüne tahsis edildiğini bildirdi.
     Afyonkarahisar Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli de Afyonkarahisarın karayollarında merkezi bir noktada bulunması nedeniyle trafik yönünden hareketli bir il olduğunu söyledi.
    
     -Sürücü adayları, otomobilden önce simülatöre binecek-
    
     Emniyet kemerinin kullanımına dikkati çekmek amacıyla, ehliyet alacak sürücü adaylarınını, kamu ya da toplu ulaşım aracı kullanan şoförlerin ve vatandaşların, simülatörde düşük hızda takla atma anı ve hızda durma anını emniyet kemerli olarak tecrübe edinecekleri, takılmaması durumunda meydana gelebilecek ölüm ve yaralanmalar hakkında bilgilendirilecekleri bildirildi.
     Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Güvenli Trafik Projesi Afyonkarahisar Koordinatörü Doç. Dr. Hüseyin Akbulut ve emniyet müdürlerinin katıldığı törende, iki simülatör Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğünün kullanımına verildi.
     Törenin ardından Afyonkarahisar Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak simülatöre bindi.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz - Mustafa Güngör / Deniz Açık
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Emniyet kemerinin önemi simülatörle anlatılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER