Endemik Bitkiler Resim Sergisi açıldı

Endemik Bitkiler Resim Sergisi açıldı


GAZİANTEP (A.A) - Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Şehitkamil Belediyesi ortaklığında hazırlanan Endemik Bitkiler Resim Sergisi, düzenlenen törenle açıldı.
     Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Dülük Tabiat Parkında gerçekleşen resim sergisi açılışına, Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ergün Özuslu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, başkan yardımcıları ve davetliler katıldı.
     Resim sergisinin çok güzel olduğunu dile getiren Fadıloğlu, Çevre Günü çerçevesinde Dülük Tabiat Parkında çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade ederek, şunları söyledi:
     Amacımız yapılan tesislerin vatandaşlar tarafından kullanılabilmesidir. Bugün kendi etüt merkezlerimizdeki öğrencilerimizle birlikte piknik yapıyoruz. Bundan önce merkezlerimizdeki velilerimizle piknik yapmıştık. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile ortaklaşa hazırladığımız resim sergisi açılışını gerçekleştirdik. Bu sergi, özellikle Dülükbaba bölgesinde bulunan endemik bitkiler ve Gaziantep yöresinde yetişen endemik bitkilerin resim sergisiydi. Bizim amacımız bu alanın kullanılır olması ve herkesin gelip faydalanmasını sağlamak.
     Biyolojik göletin açılışının yapılmamasına rağmen her gün burada yüzlerce misafir ağırladıklarını belirten Fadıloğlu, Geçen hafta sonu itibariyle buraya 30 bin kişinin giriş yaptığını tespit ettik. Vatandaşlarımızdan bazen oturacak yer bulamıyoruz diye şikayetler alıyoruz. Bu fiziki mekanlarda oturulacak yerin yanı sıra diğer ihtiyaçların da tamamlanması lazımdı. Biz bu göleti tamamladıktan sonra inşallah vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda diğer eksikliklerini de gidereceğiz. Ayın 10u itibariyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin ile Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlunun katılımıyla buranın resmi açılışını yapacağız dedi.
     Gaziantep yöresine ait endemik bitkilerden oluşan resimleri sergilediklerini anlatan Ergün Özuslu da tüm halkın Çevre Gününü kutladı.
     Şehitkamil Belediyesi ile birlikte Gaziantepin değişen bitkileri fotoğraf sergisini açtıklarını ifade eden Özuslu, Bu noktada Gaziantepin çevresel değerlerinin iyileştirilmesi, hava ve su kirliliği konularının giderilmesi bakımından çalışmalar yapıyoruz. Çalışmalar doğrultusunda halkımıza çevre bilincini kazandırmayı amaçlıyoruz. Gaziantepte temiz hava ve sürdürülebilir yaşam ilkesi doğrultusunda hareket ediyoruz. Şehitkamil Belediyesi tarafından Dülükbabaya yapılan biyolojik gölette, şehrimize büyük bir değer kazandırmıştır diye konuştu.
    
     Muhabir: Zeynep Yücetaş
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Endemik Bitkiler Resim Sergisi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER