Engelleri Sporla Aşalım Projesi

Engelleri Sporla Aşalım Projesi -Gümüşhanedeki proje kapsamında şenlik düzenlendi


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhanede Engelleri Sporla Aşalım Projesi kapsamında şenlik düzenlendi.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce başlatılan proje çerçevesinde kent merkezindeki bir düğün salonunda düzenlenen şenliğe, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, davetliler, engelli öğrenciler ve aileleri katıldı.
     Vali Mayda, burada yaptığı konuşmada, Türkiyede 8 milyonu aşkın engelli olduğunu belirterek, Doğuştan veya herhangi bir kaza ya da olay sonrasında engelli durumuna düşmüş çocuklarımız, gençlerimiz, yetişkinlerimiz var dedi.
     Toplum hayatında engellilerin fazla görünmediğini ifade eden Mayda, şunları kaydetti:
     Engellileri sinemalarda, spor salonlarında, okullarda göremiyoruz. Ya ailelerimiz ya da toplum tarafından yadırganacağı kaygısıyla engellilerimizde toplum dışında durma gibi bir tutum söz konusu. Halbuki önemli bir nüfus yoğunluğunu teşkil eden bu insanlarımızın toplumun tüm katmanlarında bulunmalarını arzu ediyoruz. Dolayısıyla bu alanda ciddi bir zihniyet devrimine ihtiyaç duyuyoruz.
     Mayda, herkesin potansiyel bir engelli adayı olduğunu kaydederek, Acımak veya acındırmak değil, toplumun ihtiyaçlarına katkıda bulunmak adına tüm engellilerimizin yapabildikleri çalışmaları yapmalarını bekliyoruz dedi.
     Bu nedenle devletin engelliler için rehabilitasyon merkezleri açtığını ve çeşitli çalışmalar yürüttüğünü söyleyerek, bu konuda özel sektör ile engelliler ve ailelerinin gayret göstermesi gerektiğini ifade etti.
     İsrafil Aslan ise proje kapsamında 68 sporcuya eğitim verdiklerini belirterek, proje çerçevesinde atletizm, badminton ve masa tenisi branşlarında faaliyet gösterdiklerini anlattı.
     Konuşmaların ardından engelli sporcular, kemençe eşliğinde horon oynadıktan sonra çuval yarışı, yumurta taşıma yarışı yaptı. Yarışlarda birinci olan sporculara çeşitli hediyeler verildi.
     Şenlik sonunda Vali Mayda da proje kapsamındaki 3 branşta lisans almaya hak kazanan sporculara belgelerini verdi.
    
     Muhabir: Osman Yetim / Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Engelleri Sporla Aşalım Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER