Engellerini kulaç atarak aşıyorlar

Engellerini kulaç atarak aşıyorlar -Düzcede yüzme kursuna katılan 5 otistik engelli öğrenci, kulaç atarak engelleri aşmanın mutluluğunu yaşıyor -Yüzme antrenörü Ay: -Otistik öğrencilerimize yüzme dersi verirken doktorları


DÜZCE (A.A) - Düzcede yüzme kursuna katılan 5 otistik engelli öğrenci, kulaç atarak engelleri aşmanın mutluluğunu yaşıyor.
     Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün haftada iki gün, iki antrenör eşliğinde Düzce Üniversitesinin (DÜ) kapalı yüzme havuzunda düzenlediği yüzme kursuna katılan otistik engelli 5 öğrenci, doktorların gözetiminde kulaç atıyor.
     Yüzme antrenörü Elif Ay, gazetecilere yaptığı açıklamada, derslere Zonguldak-Ereğliden 2, Düzceden de 3 öğrencinin katıldığını belirterek, kursun bir aydır devam ettiğini, hedeflerinin otistik engelli öğrencileri milli takıma kazandırmak olduğunu söyledi.
     Yüzmenin sağlık açısından önemli olduğuna dikkati çeken Ay, sözlerine şöyle devam etti:
     Otistik öğrencilerimize yüzme dersi verirken doktorlarıyla her zaman diyalog halinde oluyoruz. Onların tavsiyesi üzerine suda egzersiz yaptırıyoruz. Doktorlarımız, yüzmenin sağlığa çok iyi geldiğini her fırsatta dile getiriyor. Velilerimiz de bu durumdan çok memnun. Haftada iki gün yaptığımız antrenmanı dört güne çıkarmayı düşünüyoruz. Öğrenciler velilerimizle havuza giriyor. 5ten fazla öğrenci almak istemedik çünkü otistik öğrencilerimizle uğraşmak gerçekten çok zor. Hepsi şu an çok iyi ilerliyor. En azından sudan korkmuyorlar, suyu çok seviyorlar. Bu da bizim ilerlememize katkı sağlıyor.
     Yüzmenin tüm kas gruplarını çalıştırdığını ifade eden Ay, özellikle sırt ve boyun ağrısı çeken bel fıtığı hastalarının mutlaka yüzmemeleri gerektiğini vurguladı.
    
     -Şu anda Mutluhan çok mutlu-
    
     Veli Aydan Eken Er de Zonguldak-Ereğliden katıldıkları kursun çok güzel geçtiğini ifade ederek, oğlu Mutluhana 2 yaşındayken otistik tanısı konulduğunu söyledi.
     Gece-gündüz büyük mücadele verdiklerini anlatan Er, Bu çocuklar zihinsel özürlü değiller. Topluma girdiklerinde eğitim alabiliyorlar ama çok büyük emek istiyor. Anlamıyor, algılayamıyor zannediliyor ama bu çocuklar tam tersi, her şeyi anlıyor, sabır göstermek gerekiyor dedi.
     Yüzmenin davranışsal sorunları ortadan kaldırdığını savunan Er, sözlerini şöyle tamamladı:
     Sportif beceriler çocuklarda davranışsal bozuklukların azalmasına yol açıyor. Çocukları normal hayata hazırlıyor. Şu anda Mutluhan çok mutlu. Onun gıcırdanması, bir şeyler mırıldanması havuza girme isteğinden kaynaklanıyor. Buraya gelmeyi iple çekiyor. Ereğlide de gidiyoruz ama burada arkadaşları ve öğretmenleriyle beraber olması onu çok mutlu ediyor. Sabahın 5inde Düzceye gideceğim diye kalkıyor.
    
     Muhabir: Onur Orhan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Engellerini kulaç atarak aşıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER