Engelsiz Bir Gelecek İçin Engelsiz Okullar

Engelsiz Bir Gelecek İçin Engelsiz Okullar projesi tanıtıldı


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ Belediyesinin engelli vatandaşlara yönelik hazırladığı Engelsiz Bir Gelecek İçin Engelsiz Okullar projesi tanıtıldı.
     Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, engelli vatandaşların toplumla iç içe ve barış içinde yaşamalarını sağlamak için projeyi geliştirdiklerini söyledi.
     Projenin toplam 469 bin liralık maliyetinin 290 bin lirasını Trakya Kalkınma Ajansının sağladığını aktaran Dalgıç, 179 bin lirasının ise Tekirdağ Belediyesince karşılandığını belirtti.
     Dalgıç, şunları kaydetti:
     Tekirdağ Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi olarak, çocuklarımızın eğitimle ilgili önündeki engelleri kaldırmak için kollarımızı sıvadık. Doğu Batı Trakya Belediyeler Birliği ile birlikte sosyal sorumluluk projesini hazırladık. Amacımız, yapılacak gerekli düzenlemeler ile tespiti yapılan 1061 engelli çocuğumuzun eğitim almalarını sağlamak ve topluma kazandırılmış birer fert olarak gerek özel sektörde, gerekse kamu kuruluşlarında istihdam edilmelerine katkıda bulunmak. Bizim sevgimiz her engeli aşar.
     Adem Dalgıç, proje kapsamında 10 okulun merdivenlerinden tuvaletlerine, sınıflarından sıralarına kadar engellilerin kullanabileceği konuma getireceklerini bildirdi.
     Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün de hibenin Türkiyede kolaylıkla bulunmadığını belirterek, Trakyada engellilerle ilgili 5 projeye destek verdiklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Ergin Akgün/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Engelsiz Bir Gelecek İçin Engelsiz Okullar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER