Eriyebilen stentle 10 dakikada sağlığına kavuştu

Eriyebilen stentle 10 dakikada sağlığına kavuştu -Manisada kalp krizi geçiren kişinin kalp damarındaki daralma, eriyebilen stentle açıldı


İZMİR (A.A) - Manisada kalp krizi geçiren Tuncay Durgutun kalp damarındaki daralma, İzmirde gerçekleştirilen 10 dakikalık operasyonda kullanılan eriyebilen stentle açıldı.
     Şifa Üniversitesi Hastanesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Akhisar ilçesinde kalp krizi geçiren polis başmüfettişi Tuncay Durguta, kalp damarında daralma teşhisi kondu.
     Anjiyo yapılmasına karşın damarındaki tıkanıklığın açılmaması üzerine Durguta ameliyat olması gerektiği bildirildi.
     Şifa Üniversitesi Hastanesine başvuran Durgutun damarındaki darlık, Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Talat Tavlı başkanlığındaki ekip tarafından 10 dakika süren operasyonda takılan eriyebilen stentle açıldı.
     Prof. Dr. Tavlı, Durgutun kalp yaşının genç olması ve ameliyat istememesi üzerine konsey kararı doğrultusunda kalp damarının operasyonla açıldığını, sağlığına kavuşan hastanın taburcu edileceğini belirtti.
     Şifa Üniversitesi Hastanesinin, Türkiyede söz konusu teknolojiyi ilk kullanan merkezler arasında yer aldığını vurgulayan Prof. Dr. Tavlı, şunları kaydetti:
     Bu stentler 6 ay içinde damar içinde erimekte ve 2 sene içinde de tamamen yok olmaktadır. Bunun sağladığı çok önemli avantajlar var. Eriyebilen stentlerin tıkanma özelliği son derece nadir. Normal stent takılan bir hastaya 6 ay ile bir yıl içinde ihtiyaç doğması halinde tomografi yapılamıyor. Eriyen stendin böyle bir zorluğu yok. Ayrıca stent takılan hastalarımız için çok önemli ilaçları yıllarca kullanıyorduk. Eriyebilen stant, bu ilaçların bazılarını 6ıncı aydan sora kesme imkanı verdiği için de hastayı büyük bir ilaç yükünden kurtarıyor. Eriyen stent, bu avantajların yanı sıra hastanın tekrar kalp krizi geçirme riskini de azaltıyor.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Tolga Albay
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Eriyebilen stentle 10 dakikada sağlığına kavuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER