Eskikaraağaç 8. Leylek Şenliği

Eskikaraağaç 8. Leylek Şenliği -Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey: Şenliği önümüzdeki yıllarda da aynı amaçlarla sürdürmekte kararlıyız


BURSA (A.A) - Karacabeye bağlı Eskikaraağaç köyünde, 8. Leylek Şenliği düzenlendi.
     Nilüfer Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, geçen yıl Avrupa Tabiat Mirası Vakfı tarafından 2011 Avrupa Leylek Köyü ilan edilen Eskikaraağaç köyünde gerçekleştirilen şenlik kapsamında çeşitli etkinliklere yer verildi.
     Şenliğin açılış programında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Eskikaraağaçın Nilüfer Belediyesinin sorumluluk alanında olmamasına rağmen çevre açısından konunun önemine dikkat çekmek için 8 yıl önce Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi öncülüğünde pek çok kurumun desteğiyle bu şenliği başlattıklarını kaydetti.
     Eskikarağaç Leylek Şenliğini önümüzdeki yıllarda da aynı amaçlarla sürdürmekte kararlı olduklarını ifade eden Bozbey, Ancak üzülerek ifade ediyorum ki gölü tehdit eden kirleticiler hala engellenebilmiş değil dedi.
     Uluabat Gölünün yok olmaya doğru gittiğini belirten Bozbey, bu şenliğin Uluabatın kirleticilerden arıtılması adına bir dönüm noktası olmasını diledi.
     Bozbey, ayrıca Eskikaraağaçın Bursa turizminden pay alabilmesi için mutlaka turizm firmalarının tur programlarına dahil edilmesi ve göl çevresinde oluşturulacak bisiklet yolları, çevrenin doğası ile insanları kendisine çekecek bir merkez haline getirilmesi gerektiğini ifade etti.
     Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun ise henüz on yılını doldurmadan Avrupa Tabiat Mirası Vakfı tarafından 2011 Avrupa Leylek Köyü ilan edilen Eskikaraağaçın, şenliğin ikinci on yılında dünyanın da göz bebeği haline geleceğine inandığını söyledi.
     Şenlik daha sonra Hacivat-Karagöz gösterileri, karikatür sergisi, gölde tekne gezileri, belgesel film gösterimi ve çeşitli etkinliklerle devam etti.
     Şenliğe, AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ve çok sayıda davetli katıldı.
     (TRK-DOĞ)
<< Önceki Haber Eskikaraağaç 8. Leylek Şenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER