ESOGÜ Eskişehir Meslek Yüksekokulu açıldı

ESOGÜ Eskişehir Meslek Yüksekokulu açıldı -TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Avcı: Eğitimimizi sadece okullarla sınırlandırmayıp, aynı zamanda meslek içi eğitim evreleri halinde çalışma hayatına


ESKİŞEHİR (A.A) - TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Nabi Avcı, Eğitimimizi sadece okullarla sınırlandırmayıp, aynı zamanda meslek içi eğitim evreleri halinde çalışma hayatına yaymak zorundayız dedi.
     Avcı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ve Eskişehir Sanayi Odası (ESO) işbirliğiyle Organize Sanayi Bölgesinde inşa edilen ESOGÜ Eskişehir Meslek Yüksekokulunun hizmete girmesi dolayısıyla düzenlenen törende, bu okulun mesleki eğitim bakımından büyük öneme sahip olduğunu söyledi.
     Türkiyenin, uzun yıllar eğitim politikalarına damgasını vuran ideolojik ve dogmatik yaklaşımlar nedeniyle sanayi ve ülke gerçeklerinin işaret ettiği ihtiyaçların uzağında, üniversite kapılarında yığınlar ürettiğini belirten Avcı, şöyle devam etti:
     Geçmişin hatalarını, birikimlerini telafi etmek için gerçekleştirdiğimiz, gerçekleştirmekte olduğumuz eğitim düzenlemelerinin anlamı bu okulla bir kez daha belirgin olarak ortaya çıktı. Bu okulun açıldığı tarih, şu bakımdan da anlamlıdır. Önümüzdeki günlerde inşallah yeni yükseköğretim düzenimizi hep beraber tartışmaya başlayacağız. İşte o zaman meslek eğitiminde neleri, nasıl ihmal ettiğimiz, bunu önümüzdeki yıllarda nasıl telafi edilebileceğimiz konusunda daha ayağı yere basan, ideolojik ve dogmatik yaklaşımlardan uzak, gerçekçi değerlendirmeler yapma fırsatı bulacağız.
     Eğitimimizi sadece okullarla sınırlandırmayıp, aynı zamanda meslek içi eğitim evreleri halinde çalışma hayatına yaymak zorundayız diyen Avcı, bunun sadece müfredatla yapılamayacağını bildirdi.
     Avcı, eğitim süreçlerinin yalnızca Milli Eğitim Bakanlığı ve yükseköğretim kurumları tarafından değil, Sanayi ve Ticaret Odaları, sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere tüm paydaşların katılımıyla yürütülmesi gerektiğini anlattı.
    
     -OSBlere kampüs bölge okulu önerisi-
    
     ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen de 21inci yüzyılı, bilim ve teknoloji asrı diye niteledi.
     Türkiyenin, 2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girme hedefinde üniversitelere büyük görevler düştüğünü söyleyen Prof. Dr. Gönen, Bu görevler yerine getirilirken elbette üniversiteler, sanayi, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla el ele, gönül gönüle vermek durumundadır diye konuştu.
     ESO Başkanı Savaş Özaydemir ise ESOGÜ Eskişehir Meslek Yüksekokulunun, kentte üniversite-sanayi iş birliğinin en anlamlı yatırımlarından biri olduğunu belirtti.
     Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimlerinin, Türkiye genelinde toplam 10 kampüs bölge okulu kurabileceğini dile getiren Özaydemir, şunları kaydetti:
     Kampüs bölge okullarından her biri yılda bin mezun verse, 10 okuldan yılda 10 bin mezun eder. Liseler 4 yıllık olduğuna göre bunlar 4 bin öğrenci kapasiteli olmak zorundadır. 20 öğrenciye bir derslik derseniz, basit bir hesapla 200 derslikli bir okul karşımıza çıkar. Her yıl 15 milyon lira harcanarak bu okullar çok rahat yürütülebilir. Bu da 10 okul için yılda 150 milyon lira eder ki, bu miktar Milli Eğitim Bakanlığımız için hiç yüksek değil. Bu şekilde sanayimizin istediği özelliklere sahip, yılda 10 bin nitelikli mezun elimizde olacaktır. Umarım bu önerimiz ilgili bakanlıklar tarafından da değerlendirilir ve hayata geçirilir.
     ESOGÜ Rektörlüğü adına, Avcı tarafından Özaydemire, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can tarafından da eski ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Tekine birer plaket verildi. Daha sonra, Avcı ve beraberindekiler binanın bölümlerini gezdi.
     Törene, Eskişehir Vali Yardımcısı Azmi Çelik, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Harun Karacan, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan ile akademisyenler katıldı.
    
     Muhabir: Fatih Doğan / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber ESOGÜ Eskişehir Meslek Yüksekokulu açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER