Evsel Katı Atık Bedeline yargı engeli

Evsel Katı Atık Bedeline yargı engeli -Adana 1. İdare Mahkemesinin, CHP Adana Milletvekili Demirçalının başvurusu üzerine merkez ilçe Yüreğir Belediyesinin Evsel Katı Atık Bedeli toplamasına yürütmeyi durdurma kararı verd


ADANA (A.A) - Adana 1. İdare Mahkemesinin, CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalının başvurusu üzerine, merkez ilçe Yüreğir Belediyesinin Evsel Katı Atık Bedeli toplamasına yürütmeyi durdurma kararı verdiği bildirildi.
     Demirçalı, yaptığı yazılı açıklamada, Adanada başta Seyhan olmak üzere bazı belediyelerin atık su bedeli aldıkları halde, ayrıca bir süredir evsel katı atık bedeli almaya başladıklarını kaydetti.
     Bu uygulamanın haksız olduğunu savunan Demirçalı, her kesimden vatandaşın tahsil edilen bu paranın haksız olduğunu dile getirdiğini aktardı.
     Demirçalı, kendilerinin de halkın sesine kulak vererek yargıya başvurduklarını belirterek, Uygulamaya son verdirmek üzere Adana 1. İdare Mahkemesine başvuruda bulunduk. Başvurumuzun incelenmesinde, mahkeme Yüreğir Belediyesinin uygulamasına yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu uygulama insafsızlıktır, zulümdür, tiranlıktır. Biz bu tiranlığa, bu kanunsuzluğa Cumhuriyet Halk Partisi olarak izin vermeyeceğiz. Konuyu ayrıca TBMMde de dile getireceğimi belirtmek isterim ifadelerini kullandı.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen avukat Kemal Derin de, belediyelerin evsel katı atık bedelini toplamalarının yetki gasbı olduğunu öne sürdü. Türkiyede ilk kez bu uygulamaya karşı yürütmenin durdurulması kararı alındığını ifade eden Derin, Bu karar, diğer belediyelere örnek olmalı, uygulayanlar buna son vermeli. Zira, büyükşehir belediyelerinin olduğu illerin tamamında bedeli belirleyen ilçe belediyeleridir açıklamasında bulundu.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Evsel Katı Atık Bedeline yargı engeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER