Globalleşen Dünyanın İhtiyacı Küresel Barış Adacıkları

Globalleşen Dünyanın İhtiyacı Küresel Barış Adacıkları Konferansı -Amerikalı Prof. Martha Ann Kirk: Dünyadaki barış adacıklarından olan Türk okullarında, o ülkenin insanlarına eğitim fırsatı veriliyor. Onlarda böylece kendi ülkelerine


ESKİŞEHİR (A.A) - Amerikalı Akademisyen yazar Prof. Martha Ann Kirk, Türk okullarının yurt dışı faaliyetlerine dikkati çekerek, dünyadaki Türk okullarını barış adacıkları na benzeterek, o ülkenin insanlarına eğitim fırsatı verildiğini, onların da böylece kendi ülkelerine hizmet verebilecek duruma geldiklerini söyledi.
     Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İşadamları Derneği (EGSİAD) tarafından bir otelde düzenlenen Globalleşen Dünyanın İhtiyacı Küresel Barış Adacıkları Konferansına katılan Prof. Martha Ann Kirk, yaptığı konuşmada, Fethullah Gülenin dünyada bir çok ülkede kurduğu okullardan ve dershanelerden övgüyle söz etti.
     Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleriyle Doğu ve Güneydoğuya ve bazı dünya ülkelerine giderek,kardeşlik köprüsü kurduklarını ve burada 140ın üzerinde kişiyle görüşmeler yaptığını kaydeden Kirk, özellikle Doğu ve Güneydoğuda kadınların okuma yazma oranlarıyla ilgili olarak,Bir toplum eğitimli erkeklere olduğu kadar eğitimli kadınlara da ihtiyaç duyar. Kimse Yok Mu Derneği burada oluşturduğu gönül köprüsüyle, kapı kapı dolaşarak, kız çocuklarının okutulmasıyla ilgili çalışmalar yaptı. Eğitim imkanı gerçekten çok önemli diye konuştu.
    
     -Türk eğitimciler çocukların yaşadığı travmayı hafifletiyor-
    
     Kuzey Irakta Türk okullarının bulunduğu şehirleri gezdiğini bildiren Kirk, şöyle devam etti: Petrolün çok olduğu Kerkükü gezdim. Oradakiler Keşke petrolümüz olmasaydı ama emniyetimiz olsaydı. 35 yıldır savaşı yaşamasaydık diyor. Kuzey Irakta 88 yılında Halepçe ile başlayan bir sürü olayda hala insanlar hayatını kaybediyor. Bu savaş ortamından en çok çocuklar etkileniyor. Travma geçiriyorlar. Türk eğitimciler o bölgeye giderek, çocukların yaşadıkları travmaları hafifletiyor. Dünyadaki barış adacıklarından olan Türk okullarında, o ülkenin insanlarına eğitim fırsatı veriliyor. Onlarda böylece kendi ülkelerine hizmet verebilecek duruma geliyorlar. Ben Hristiyanım, Katolikim, ülkemde dini eğitim veriyorum ve bu örnekleri anlatıyorum. Asıl mesele insanları öldürmek değil, kalpleri kırmamak.
     Konferansa EGSİAD üyesi çok sayıda sanayici ve iş adamı eşleriyle birlikte katıldı.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Globalleşen Dünyanın İhtiyacı Küresel Barış Adacıkları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER