Göç: Türkiyenin ve Dünyanın Gerçeği sempozyumu

Göç: Türkiyenin ve Dünyanın Gerçeği sempozyumu -Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesinde Gaziantepte gerçekleştirilecek sempozyumda göç sorununa dikkat çekilecek


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesinde, Göç: Türkiyenin ve Dünyanın Gerçeği konulu sempozyum düzenlenecek.
     GAÜN Rektörü Prof. Dr Yavuz Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin önderliğinde 11 - 13 Mayıs 2012 tarihleri arasında gerçekleştirecekleri sempozyumda, akademisyen ve bilim insanlarının göç sorununu Dünyanın gerçeği olarak göç, Avrupanın gerçeği olarak göç, Türkiyenin gerçeği olarak göç, Gaziantepin gerçeği olarak göç ana başlıkları altında değerlendireceğini belirtti.
     Coşkun, sempozyuma Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığından sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Almanya Federal Uyum Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer ve Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Türkiye Temsilcisi Dr. Meera Sethinin yanı sıra Oxford, Paris, Koç, Hacettepe ve Gaziantep gibi çok sayıda üniversite ile Ürdünden Iraka kadar yurt dışı ve yurt içinde konunun uzmanı ve politika yapıcısı çok sayıda kişinin katılmasının beklendiğini kaydetti.
     Sempozyumun göçle ilgili sorunların aşılmasına yönelik çalışmalara bilimsel katkı sağlayacağını ifade eden Coşkun, sempozyum bünyesinde göçle ilgili kısa film ve fotoğraf yarışması düzenleyeceğini aktardı.
     Sempozyumun bu kapsam ve vizyonla Gaziantepe önemli katkı sağlayacağına inandığını dile getiren Prof. Dr. Coşkun, sempozyumun ardından Gaziantep Üniversitesinde, Gaziantepi merkez alan, Türkiyede ve dünyada bilinen, ciddiye alınan, çok yönlü çalışan, saygın bir göç merkezi kurulacağını ve merkezin bölgede referans olacağını belirtti.
     Sempozyum kapsamında 11-12 Mayısta Atatürk Kültür Merkezinde oturumlar ve sunumlar gerçekleştirilecek, programın son gününde ise sosyal etkinlikler yapılacak.
     (SEÇ-DAŞ-İSM-EHK)
<< Önceki Haber Göç: Türkiyenin ve Dünyanın Gerçeği sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER