Gönül Elçileri projesi tanıtıldı

Gönül Elçileri projesi tanıtıldı


KASTAMONU (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayesinde başlatılan Gönül Elçileri projesi İneboluda tanıtıldı.
     İnebolu Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Halk Eğitimi Merkezi salonundaki tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Türk milletinin örf ve adetleri gereği sevinç, acı ve üzüntüleri paylaştığını belirtti.
     Projenin içinde yer alan Koruyucu Aile uygulamasının önemine değinen Görgülüarslan, şöyle konuştu:
     Bu hayat içerisinde anne baba sevgisinden, merhametinden şefkatinden uzak kalmış, çeşitli vesilelerle anne babasından uzaklaşmış, uzaklaştırılmış çocuklarımız devletimizin koruması, kollaması ve gözetimi altında. Çeşitli kurumlarımızın eliyle biz çocuklarımızın ihtiyaçlarını gideriyoruz. Şükürler olsun ki devletimizin imkanları göz önünde bulundurduğunuzda, maddi anlamda çocukların ihtiyaçlarının karşılanmasında, hiç bir sıkıntımız yok. Onların giyinmelerinden, barınmalarından ve belli bir yaşa gelinceye kadarki eğitiminden, her türlü maddi anlamdaki kolaylığı bizler devlet olarak sağlayabiliyoruz. Bir aile sıcaklığını, bir anne baba şefkatini merhametini çocuklara vermekte bir sıkıntı yaşıyoruz. Kurumlar olarak bunu veremiyoruz. İşte bu projeyle de düşünülmüş ki bir aile ortamı içerisinde çocuklarımızın bu eksik kalan hususunun tamamlanmasıdır.
     Projeye bir görev olarak değil, vicdani bir sorumluluk bilinciyle yaklaşılmasını isteyen Görgülüarslan, projenin ilçede faydalı olacağına inandığını kaydetti.
     Toplantıya, Garnizon Komutanı Üsteğmen Halil Aydemir, Belediye Başkanı Engin Uzuner, Emniyet Müdürü Oktay Topal, AK Parti İlçe Başkanı İsa Karamehmetoğlu, daire amirleri ve eşleri katıldı.
    
     Muhabir: Kadir Yıldırım
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Gönül Elçileri projesi tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER