Gönül Elçileri projesi

Gönül Elçileri projesi -Valisi Lekesiz: Çalışma, yüz yıllardır bizim insanımızda var olan merhamet duygularını harekete geçirip kimsesiz, sahipsiz bu körpe yavruların aile sıcaklığını bulmalarına yönelik başlatılan bir gönül


HATAY (A.A) - Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, Gönül Elçileri projesini Çalışma, yüz yıllardır bizim insanımızda var olan merhamet duygularını harekete geçirip kimsesiz, sahipsiz bu körpe yavruların aile sıcaklığını bulmalarına yönelik başlatılan bir gönül projesidir diye nitelendirdi.
     Vali Lekesiz, kültür merkezindeki Gönül Elçileri projesi tanıtım programında, devlete emanet edilmiş kimsesiz çocukların her türlü ihtiyacının, ödenen vergilerle karşılandığını, fakat yapılan bu fedakarlıklara paralel doğru bir sonuç elde edilmediğini söyledi.
     Çocukların temel değer olan saygıyı, hürmeti aileden öğrendiğini, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hayata geçirilen projenin de kimsesiz çocukların bu eksikliği gidermesine yardımcı olacağını ifade eden Lekesiz, şöyle devam etti:
     Geleceğin dünyasında gençlerimizin, ülkemizi iyi yerlere getirebilmeleri açısından çok iyi eğitilmeleri gerekiyor. Tüm bunlar huzurlu bir ortam olan ailede gerçekleşiyor. Toplumumuzun yok olup gitmemesi için, ayakta durması ve geleceğe daha da güçlü bir medeniyet yürüyüşünü devam ettirebilmesi için ailemizin güçlü olması lazım. Bu ailelerin içinde de güçlü bireyler yetiştirmemiz lazım. İşte bu çalışma, yüz yıllardır bizim insanımızda var olan merhamet duygularını harekete geçirilip kimsesiz, sahipsiz bu körpe yavruların aile sıcaklığı bulmalarına yönelik bir gönül projesidir.
     Lekesiz, şu an kentte ailesini arayan 290 çocuğun bulunduğu, bu projeyle hepsinin 6 ay sonra sıcak bir aile ortamına kavuşacağını kaydetti.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz ise, kimsesiz çocukların sevgi dolu yüreklerinin bulunduğunu, merhametli koruyucu ailelerine de bu projeyle kavuşacağını vurguladı.
     Programa, Vali Lekesizin eşi Zehra Lekesiz, kurum müdürleri ve sivil toplum örgütleri temsilcileriyle eşleri ve çok sayıda koruyucu aile katıldı.
    
     Muhabir: Lale Köklü / Emin Sansar / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Gönül Elçileri projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER