Gönül Elçileri Projesi Çanakkalede tanıtıldı

Gönül Elçileri Projesi Çanakkalede tanıtıldı -Çanakkale Valisi Tuna: Bizi biz yapan değerleri yaşattıkça, sevgiyi, şefkati, merhameti paylaştıkça gücümüzün artacağına ve tam bir gönül elçisi olacağımıza inanıyorum. Geçmişten a


ÇANAKKALE (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın öncülüğünde ülke genelinde başlatılan Gönül Elçileri Projesi, Çanakkalede tanıtıldı.
     Kolin Hotelde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkınladığı geliştirmek ve gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahinin koordinasyonunda başlatıldığını söyledi.
     Toplumun kalkınmasında Gönül Elçileri Projesinin çok önemli bir yer tuttuğunu belirten Tuna, Proje, toplumsal kalkınmaya sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere hayata geçirilmiştir. Gönüllülük insanları mutluluğa ulaştıran, geçmiş, bugün ve gelecek arasında hayatın devamını sağlayan çok güçlü ve önemli bir hizmet anlayışıdır. Gönüllülük, bir medeniyet göstergesi olarak maddi ve manevi gücün birlik ve beraberliğin sembolüdür dedi.
     Proje kapsamında yürütülecek çalışma ve proje içerikleri hakkında bilgiler veren Vali Tuna, şunları söyledi:
     Toplumumuzun birlik ve beraberliğinin sembolü olarak var olan yardımseverliğin yansıması olarak geliştirilen proje ile dezavantajlı gruplara yönelik yürütülen çalışmalarda birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmek, tek elinden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün tuttuğu dezavantajlı grupların öteki elini tutacak gönül elçileri arayışı bulunmaktadır. Bu açıdan bizi biz yapan değerleri yaşattıkça, sevgiyi, şefkati, merhameti paylaştıkça gücümüzün artacağına ve tam bir gönül elçisi olacağımıza inanıyorum. Geçmişten aldığımız güç ve enerjiyi geleceğe taşımak için bugün sorumluluk almak gerekmektedir.
     Toplantıya Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, İl Müftüsü İbrahim Öcüt, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat, vali yardımcıları ve daire müdürleri ile gönül elçileri katıldı.
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Gönül Elçileri Projesi Çanakkalede tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER