Gönül teli ile 5 dilde konser

Gönül teli ile 5 dilde konser -Ceyhanda Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında, göç alan mahallelerde yaşayan çocuklardan oluşan mini koro, Türkçe, Kürtçe, Romanca, Çerkezce ve Arapça şarkılar söyledi


ADANA (A.A) - Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen Gönül Teli projesi ile göç alan mahallelerde yaşayan çocuklardan oluşan mini koro, Türkçe, Kürtçe, Romanca, Çerkezce ve Arapça şarkılar söyledi.
     Emniyet Genel Müdürlüğünün desteğiyle, yoğun göç alan mahallelerdeki çocukların kendilerine değer verildiği fikrini geliştirmek, ruhsal ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak, sosyal ve sanatsal faaliyetlere yönlendirerek suç örgütlerinin etkisi altında kalmalarını engellemek amacıyla Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü, ilk ve orta öğretim okullarına yönelik Gönül Teli Projesini başlattı.
     Proje kapsamında pilot okul seçilen İsmail-Ayşe Önük İlköğretim Okulunda maddi durumu iyi olmayan 40 öğrenciye Halk Eğitim Müdürlüğü müzik öğretmenleri tarafından 3 ay boyunca solo eğitimi verildi. Bunun yanı sıra 6 öğrenciye de Türkçe, Kürtçe, Romanca, Çerkezce ve Arapça dillerinde müzik eğitimi verildi.
     Eğitimlerin ardından sahneye çıkmaya hazır olan koro, ilk sunumunu okullarında yaptı. Konsere Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, İlçe Emniyet Müdürü Celal Özcan, İlçe Jandarma Komutan Erdal Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı, bazı okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.
     Konserde öğrenciler 5 farklı dilde söyledikleri şarkılarla göz doldururken, koro halinde söyledikleri Kardeşlik Türküsü ayakta alkışlandı.
     Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, yaptığı konuşmasında, doğusuyla batısıyla her yörenin insanlarının kardeş olduğunu söyleyerek, din ve ırk ayrımı yapmadan insanların birlik ve beraberlik içinde yaşamaları gerektiğini vurguladı.
     Karakuş, İlçe Emniyet Müdürlüğünün farklı kültürleri bir araya getirdiğini belirterek, Sanatın dilini kullanıp, birlik beraberlik mesajı verilmesi konusunda büyük adım atmıştır. Bizler de projeye destek vererek, özel günlerde bu öğrencilerimizle halk konseri düzenleyerek, örnek ilçe olacağız dedi.
    
     Muhabir: Adana / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Gönül teli ile 5 dilde konser Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER