Gümüş Çocuk Projesi

Gümüş Çocuk Projesi -Gümüşhane Valisi Mayda: Geleceğimiz olan çocuklarımızla emniyet teşkilatımız işbirliğine gidecek


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Gümüş Çocuk Projesi ile çocuklarla emniyet teşkilatının işbirliğine gideceğini söyledi.
     Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Müdür Yardımcısı Mustafa Soyaslan ve Toplum Destekli Polislik Bürosu ekipleri, Toplum Destekli Polislik Bürosunca hazırlanan Gümüş Çocuk Projesi kapsamında Vali Maydayı ziyaret etti.
     Vali Mayda, toplum destekli polis hizmetlerinin önemli görev üstlendiğini belirtti.
     Polis ve toplumun birbiriyle işbirliği yaptığını ifade eden Mayda, Bu sayede suçun oluşması önlenmeye çalışılıyor. Sağlıkta nasıl koruyucu hekimlik önemli ise emniyet hizmetlerimizde de önleyici kolluk dediğimiz suçlar oluşmadan, suçlular oluşmadan önlemek önemli. Bunun güzel bir örneği toplum destekli polis hizmetleridir dedi.
     Milli eğitim camiasının akıllı öğrenciler yetiştirdiğini kaydeden Vali Mayda, Bu arada ola ki farklı yollara tevessül eden vatandaşlarımız varsa onu da polisle toplumumuz işbirliğine giderek önleyecek. Toplumla irtibatı, emniyet hizmetimizin önemli bir ayağını bu proje sağlayacak. Geleceğimiz olan çocuklarımızla emniyet teşkilatımız işbirliğine gidecek. Güzel bir toplumu hep beraber oluşturmuş olacağız diye konuştu.
     Emniyet Müdürü Yüksel ise projenin emniyet teşkilatının ve polisin vatandaşla diyaloğunu artırmaya, tanıtmaya ve sıcakkanlı hale getirmeye yönelik olduğunu söyledi.
     Polis teşkilatının Türk milletine daha iyi hizmet edebilmek için çeşitli açılım ve dönüşümlere girdiğini kaydeden Yüksel, Bunlardan biri de 2001 yılında kurulan Çocuk Şube Müdürlükleridir. Çocuk Şube 0-18 yaş çocuklarla ilgili iş ve işlemleri yürüten kolluğun çocuk birimidir. Çocuklarımızın korunması çocuk polisinin en temel misyonudur. Çocuklarla ilgili önleyici, koruyucu ve sosyal görevlerin yanı sıra suça sürüklenen, mağdur, kayıp, madde kullanan ve sokakta çalıştırılan çocukların topluma yeniden kazandırılmasını sağlamak gibi görevleri de vardır dedi.
     Ailelerin çocukları ağladığında sus, seni polise veririm diye korkuttuğunu dile getiren Yüksel, şunları kaydetti:
     Günümüzde çağdaş polislik halka verilen güvenle doğru orantılı olduğundan bu korkuyu yıkmak amacıyla ilimizde Gümüş Çocuk Projesini başlatıyoruz. Gümüş Çocuk Gümüşhanede yaşayan her çocuğun arkadaşı, sırdaşı, kardeşidir. Bu projeyle Gümüşhanede yaşayan bütün çocuklara ulaşmayı hedeflemekteyiz. Çocuklarımızın kendilerini polise daha yakın hissetmesini, daha kolay iletişime geçilmesini sağlamak ve ihbar ve şikayetiler sonucu çocukların her türlü ihmal ve istismardan korunmasını, her koşulda yetişkinlerden daha özel bir yere sahip olduklarını hissetmelerini sağlamak projenin temel misyonudur.
     Yüksel, proje ile vatandaş arasında iletişim kurulacağını ifade ederek, Proje kapsamındaki iletişim numaralarını arayanlara belki konularla ilgili polis bilgi verecek. Okullarda da bu projeyi sürdüreceğiz dedi.
     Yüksel, Vali Maydaya desteklerinden ötürü teşekkür plaketi verdi.
    
     Muhabir: Osman Yetim
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Gümüş Çocuk Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER