Güvenli Yol

Güvenli Yol-1 projesi -Nurdağında traktör sürücülerine reflektör dağıtıldı


GAZİANTEP (A.A) - Nurdağı ilçesinde, Güvenli Yol-1 projesi kapsamında 400 traktör sürücüsüne reflektör dağıtıldı.
     Ziraat Odası ile İlçe Emniyet Müdürlüğünün yürüttüğü proje çerçevesinde gerçekleştirilen programda, traktör sürücülerine reflektörleri teslim edildi.
     Emniyet Müdür Yardımcısı Behçet Şüküroğlu, törendeki konuşmasında, Gaziantepin yoğun göç aldığını ve her geçen gün daha da geliştiğini belirtti.
     İl genelinde kayıtlı yaklaşık 400 bin motorlu araç bulunduğunu ifade eden Şüküroğlu, her yıl ülke çapında meydana gelen kazalarda yaklaşık 6 bin insanın hayatını kaybettiğini, bu nedenle trafikle ilgili projeleri önemsediklerini vurguladı.
     İlçe Emniyet Müdürü Ceyhun Yılmaz ise ilçenin şehirler arası kara yolu ve otoyolu üzerinde olduğunu aktararak, tarımsal faaliyette bulunan araçların bu yolları sıklıkla kullanmak zorunda olduklarını söyledi.
     İlçede bin 13 adet traktör bulunduğunu, ilk etapta 400 tanesine reflektör dağıtıldığını dile getiren Yılmaz, Kaymakamlık ve Ziraat Odasının desteğiyle Güvenli Yol Projesi-1 kapsamında tarım araçlarının karıştığı kazaları azaltmak, aynı zamanda çiftçilerimizi bilinçlendirmek için çalışmalarımız devam edecek dedi.
     Ziraat Odası Başkanı Kemal Belpınar da motorlu araçların yola güvenle çıkmasını ve kazaların yaşanmamasını istediklerini ifade etti.
     Törene İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Osman Saygılı, Bölge trafik Şube Müdürü Barış Ağırgötüren, Bölge Trafik İstasyon Amiri Mehmet Genç, daire amirleri, çiftçiler ve ilgililer katıldı.
    
     Muhabir: İzzet Mazı
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER