Hadi Galkın Yürüyem Gari

Hadi Galkın Yürüyem Gari -Boluda Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla Hadi Galkın Yürüyem Gari sloganıyla yürüyüş düzenlendi


BOLU (A.A) - Boluda Dünya Sağlık Örgütünün fiziksel hareketliliğin sağlık açısından önemini vurgulamak amacıyla ilan ettiği Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla Hadi Galkın Yürüyem Gari sloganıyla yürüyüş düzenlendi.
     Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından organize edilen, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında gerçekleştirilen yürüyüş, Karaçayır Parkında yapıldı.
     Yürüyüşün ardından gazetecilere açıklama yapan Bolu Valisi İbrahim Özçimen, sağlıklı yaşam için bu tür organizasyonlara ihtiyaç olduğunu belirterek, bunun sürekli hale getirilmesi gerektiğini söyledi.
     Obezitenin bütün hastalıkların sebebi olduğunu ve toplumda düzenli spor yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Özçimen, yaşlıların daha fazla hareket etme imkanı buldukları için geçmişte obezite hastalığının fazla görülmediğini dile getirdi.
     Özçimen, Bizler eski insanlar kadar yürüme imkanı çalışma imkanı bulamıyoruz. Yiyoruz, içiyoruz, ardından oturuyoruz. Bu şekilde hareketsiz yaşamanın sonucunda da obezite ortaya çıkıyor. Bunu engellemenin yolundan biri de bu tür organizasyonlara katılmak ve bunları devamlı hale getirmektir şeklinde konuştu.
     Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise diğer ülkelerin Türkiyeden daha fazla yürüyüş yaptığını anlatarak, oradaki insanların otomobil yerine yürüyüşü tercih ettiklerini söyledi.
     Sağlıklı yaşamak için yürüyüş yapmanın zorunluluk olduğunu kaydeden Yılmaz, Türkiyede Kocaelinin ardından en büyük yürüyüş parkuru bizim ilimizdedir. 1100 metrelik bir yürüyüş parkuru ile Türkiyede ikinci sıradayız diye konuştu.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Hadi Galkın Yürüyem Gari Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER