Hakkari Modern Seracılıkla Tanışıyor

Hakkari Modern Seracılıkla Tanışıyor


HAKKARİ (A.A) - Hakkari Üniversitesi tarafında hazırlanan Hakkari Modern Seracılıkla Tanışıyor projesi kapsamında hazırlanan seranın açılışı yapıldı.
     Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından desteklenen seranın açılışı Rektör Prof. Dr. İbrahim Belenli ile Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu tarafından yapıldı.
     Belenli ve Bedirhanoğlu açılışını yaptıkları serayı gezerek, yetkililerden bilgi aldı.
     Proje Koordinatörü Hasan Yıldızhan, kentin olumsuz ve sert karasal iklimine rağmen uzun güneşleme süresini bir avantaja çevirip şehir dışında alınan meyve ve sebzelerin Hakkaride yetişmesini mümkün kılmak için bu projeyi hazırladıklarını söyledi.
     Örnek olarak hazırladıkları proje sayesinde ortaya çıkacak iş sahası sayesinde genç nüfusun göç etme zorunluluğunu ortadan kaldırmak istediklerini ifade eden Yıldızhan, Projenin uygulaması sırasında elde edilen analizlerin Hakkariye en üst seviyede uyum sağlayacak bir seranın kurulum aşamalarıyla ilgili bilgilere ulaşmamızı sağlamıştır. Bu bilgilerin, büyük çaplı sera yatırımları için önemli bir yol haritası niteliğindedir. Seramız tamamıyla bilgisayar otomasyonuyla çalışmaktadır dedi.
    
     Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Hakkari Modern Seracılıkla Tanışıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER