Hasta ve yaşlı refakatçisi kursu tamamlandı

Hasta ve yaşlı refakatçisi kursu tamamlandı


ÇANAKKALE (A.A) - Lapsekide düzenlenen Hasta ve yaşlı refakatçisi kursu tamamlandı. Kursu başarıyla bitirenlere belgeleri verildi.
     Mart ayında başlayan ve 560 saat süren kursta, eğitimleri İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fatma Güngörmüş ve yüksek hemşire Ayşe Çatar verdi.
     Lapseki Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Akaman, Dalyan Mahallesi Gencer Öğrenci Yurdunda verilen iftar yemeğinin ardından düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürkün izinde, azimli ve kararlı şekilde Milli Eğitim Bakanlığımızın hedefleri doğrultusunda halkımızın eğitim seviyesini yükseltmek ve yüceltmek öncelikli görevimizdir dedi.
     Akaman, şu ana kadar 129 kurs açıldığını, 2 bin 340 kişinin kurslara katıldığını kaydederek, hedeflerinin gerçekleştiğini söyledi.
     İstihdama yönelik açtıkları kurs sayısının bu yıl arttığını ve 79 kursiyerin iş ve iş yeri sahibi olduğunu belirten Akaman, şöyle konuştu.
     Lapseki Halk Eğitim Merkezi olarak toplumumuzun temel direği olan kadınlarımızın eğitimine özel bir önem vermekteyiz. Çünkü biz biliyoruz ki kadınlarımız ailenin ve toplumun en önemli ögesidir, onlar iyi eğitildikçe eğitimimizin ve üretimimizin kalitesinde de artış olacaktır. Açmış olduğumuz bu tür kurslarımızda kursiyerlerimizin bilgi ve becerilerini artırmakta kendilerini ifade edebilme yeteneklerini geliştirmektedirler ve üreten bireyler haline gelmektedirler.
     Akaman, kurslarımızın açılmasında desteklerini esirgemeyen Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı, İş Kur İl Müdürü Ali Çalışkan, Lapseki Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kocabaş, İlçe Sağlık Müdürü Fatma Güngörmüş ile Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yavuz Adanura teşekkür etti.
     İlçe Sağlık Müdürü Fatma Güngörmüş de çok başarılı bir kurs dönemi geçirdiklerini belirterek, Bu projede bence asıl taktir ve teşekkürü hak eden sevgili kursiyerlerimizdir. Onlar bu projenin kahramanları 6 ay gibi uzun bir çalışma programında, evlerini, çocuklarını bıraktılar. Kursa hiç aralıksız katıldılar diye konuştu.
     Konuşmaların ardından kursiyerlere belgelerdi verildi.
    
     Muhabir: Ercan Özçetin / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Hasta ve yaşlı refakatçisi kursu tamamlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER