Hayata Devam Türkiye projesi

Hayata Devam Türkiye projesi -AKUT tarafından Zonguldakta kurulan deprem simülatörüyle öğrenci ve vatandaşlara afet öncesi, anı ve sonrası hakkında uygulamalı eğitim verildi


ZONGULDAK (A.A) - Arama Kurtarma Derneği (AKUT) tarafından Zonguldakta kurulan deprem simülatörüyle öğrenci ve vatandaşlara afet öncesi, anı ve sonrası hakkında uygulamalı eğitim verildi.
     AKUT ve özel bir sigorta şirketi tarafından organize edilen Hayata Devam Türkiye projesi kapsamında Şehitler Anıtı önünde kurulan deprem simülatörüyle, öğrenci ve ve vatandaşlar deprem konusunda bilinçlendirildi.
     Tır içerisine kurulan simülatörde biri güvenli diğeri güvensiz olarak adlandırılan 2 odada, 7,4 şiddetinde suni deprem meydana getirilerek, deprem anında neler yapılması gerektiği anlatıldı.
     Sigorta şirketinin proje koordinatörü Burçak Seyis, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hayata Devam Türkiye" projesi kapsamında toplumu doğal afetlere karşı bilgilendirmek amacıyla Türkiyeyi gezdiklerini söyledi.
     Bu yıl projenin 4. etabını gerçekleştirdiklerini ifade eden Seyis, "Projenin ilk üç etabında 30 il ve 150 ilçede yaklaşık 3 milyon kişi deprem ve doğal afetler konusunda eğitildi. Gidilen her il ve ilçede 3 yılda toplam 1 milyon 620 bin öğrenciye ulaşıldı. Vatandaşlarımıza yaklaşık 2 milyon eğitim kitapçığı dağıtılarak 45 bin kilometre yol katedildi. Projenin 4. etabında da 22 il ve 22 ilçede yaklaşık 1 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyoruz" konuştu.
    
     Muhabir: İdris Köle/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Hayata Devam Türkiye projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER