Hayata Devam Türkiye projesi

Hayata Devam Türkiye projesi -Proje için tasarlanan 3 boyutlu deprem simülatör tırı Kayseride


KAYSERİ (A.A) - Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Ak Sigorta iş birliğiyle başlatılan Hayata Devam Türkiye projesi için tasarlanan 3 boyutlu deprem simülatör tırı Kayseriye geldi.
     Proje kapsamında, Cumhuriyet Meydanı Hunat Medresesi önünde etkinlik düzenlendi. Etkinlikte öğrencilere ve vatandaşlara, deprem öncesinde, deprem sırasında ve sonrasında neler yapılması gerektiği anlatıldı.
     Platforma alınan bir grup öğrenciye, deprem anında, yere yakın olan çamaşır veya bulaşık makinesi, koltuk, kanepe gibi eşyaların yanında kendilerini nasıl korumaları gerektiği uygulamalı gösterildi.
     Bilgilendirmenin ardından simülatörde bulunan korumalı bölüme öğrenciler, korumasız bölüme de İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan ve bir öğretmen alındı. Daha sonra simülatör, 7,4 büyüklükteki depreme ayarlanarak çalıştırıldı. Sarsıntı sırasında, korumalı bölümde herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, korumasız bölümdeki duvarlara sabitlemeyen eşyaların devrildi.
     İl Milli Eğitim Müdürü Ceylan, simülatörden çıktıktan sonra yetkilinin Neler hissettiniz- sorusuna, Şakası bile korkunç. İnşallah çocuklar bu gördüklerinden ders alırlar. Deprem öldürmez, hazırlıksız yakalanmak, bilinçsiz olmak ve güvensiz yapılar öldürür yanıtını verdi.
     Etkinliği izleyenlere, afet bilinci ve önlemlerle ilgili kitapçık dağıtıldı.
     (MUS-İÇR-SFD)
<< Önceki Haber Hayata Devam Türkiye projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER