Haydi Çocuklar 5 Vakit Camideyiz projesi

Haydi Çocuklar 5 Vakit Camideyiz projesi


ZONGULDAK (A.A) - Ereğlide Haydi Çocuklar 5 Vakit Camideyiz projesi kapsamında çocukların 5 vakit camiye gelmesinin amaçlandığı bildirildi.
     Ereğli İlçe Müftüsü Mustafa Erkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, okulların yarı yıl tatiline girmesiyle 23 camideki imam hatip ve müezzinlerin öncülüğünde projenin uygulamaya konduğunu söyledi.
     Projeyle çocukların 5 vakit camiye gelmesinin sağlanmasının yanında değişik sosyal etkinliklerin yapılacağını ifade eden Erkan, şunları kaydetti:
     Camiler Müslümanların topluca ibadet ettikleri yerlerdir. Hep birlikte ibadet edilirken bedenlerle birlikte ruhlar da bir araya gelir, birlik olmayı öğrenir. Namaz manevi bir diriliş ve beraberlik şuuru sağlar. Camiler sevgili peygamberimizin yaşadığı dönemden bugüne kadar İslam tarihi boyunca Müslümanların bir araya geldikleri, ibadetin yanı sıra ilim öğrendikleri, toplumun meselelerinin ele alınarak çözüme kavuşturulduğu yerler olmuştur. Ereğli Müftülüğü olarak geleceğimiz olan çocukların namaz kılma alışkanlığı kazanması ve ibadete yönelmelerini teşvik etmek amacıyla projeyi başlattık. Din görevlisi arkadaşlarımız cübbeleriyle, sarıklarıyla, hediyeleriyle camilerinde onları karşılayacaklar, onlara mihrabı, minberi ve kürsüyü tanıtacaklardır. Aynı zamanda sosyal etkinliklerle çocuklarımız tatilde olmanın zevkini hissedeceklerdir.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Haydi Çocuklar 5 Vakit Camideyiz projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER