Haydi Mahalle Maçına projesi

Haydi Mahalle Maçına projesi -Emniyet Müdürlüğünce yürütülen Haydi Mahalle Maçına projesi kapsamında 510 çocuğa spor malzemesi dağıtıldı


MUŞ (A.A) - Muş Emniyet Müdürlüğünce yürütülen Haydi Mahalle Maçına projesi kapsamında, 510 çocuğa spor malzemesi dağıtıldı.
     Projenin yürütüldüğü halı sahada düzenlenen törene Vali Ali Çınar, İl Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz ve çocuklar katıldı.
     Burada gazetecilere bir açıklama yapan Vali Çınar, projenin Emniyet Genel Müdürlüğünce desteklendiğini ve 18 ilde uygulandığını bildirdi.
     Çocuk ve Genç Platformu (ÇOGEP) projesi kapsamında, çocuk ve gençlerin sosyal ve sportif kalkındırmasına destek sunulması amaçlandığını ifade eden Çınar, projenin çocukların yaz tatillerini iyi değerlendirmeleri açısından önemli olduğunu söyledi. Çocukların sportif başarılarını desteklemek, aralarında kaynaşma sağlamak için uygulanan bu projenin bundan sonra da devam edeceğini dile getiren Çınar, şöyle konuştu:
     Devletin her kurumu imkanlarını bu bölgedeki çocukların ve gençlerin hizmetine sunmaya çalışıyor. Gerek Kalkınma Bakanlığının sağladığı desteklerle uygulanan SODES projeleri gerekse şu anda İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğümüzün sağladığı ödeneklerle de ÇOGEP projesi uygulanıyor. Bu çerçevede çocuklarla bir aradayız. Çünkü çocuklar bizim geleceğimiz, bu gençler bizim yarınlarımız. Bugün bulunduğumuz yerlerde, yarın çocuklarımız görev alacak. Bu amaçla onların sağlıklı gelişmesi lazım.
    
     -510 öğrenci katılıyor-
    
     Emniyet Müdürü Durmaz ise, il merkezi ve ilçelerde yaşayan çocuklara yaz tatili süresince Haydi Mahalle Maçına projesi kapsamında futbol eğitimi verildiğini söyledi.
     Projeye Hasköyden 75, Malazgirtten 75, Korkuttan 30 Vartodan 30 ve merkezden 300 çocuk olmak üzere toplam 510 sporcunun katıldığını anlatan Durmaz, 11 Haziranda başlayan projenin yıl sonuna kadar devam edeceğini belirtti.
     Proje kapsamında 25 sporcunun Aydının Didim ilçesine götürüleceğini vurgulayan Durmaz, burada Polis Moral Eğitim Merkezinde 1 hafta süreyle kamp yapılacağını, daha sonra da İstanbulda Süper Lig takımlarından birinin kampının ziyaret edileceğini kaydetti.
     Konuşmaların ardından Vali Çınar ile Emniyet Müdürü Durmaz çocuklara malzeme dağıttı.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Haydi Mahalle Maçına projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER