Hayvanları Koruma Günü

Hayvanları Koruma Günü -Orman ve Su İşleri Gümüşhane Şube Müdürü Mazlum: Her canlı varlık hayatını sağlıklı ve refah içinde devam ettirme hakkına sahiptir


GÜMÜŞHANE (A.A) - Orman ve Su İşleri Gümüşhane Şube Müdürü Emel Mazlum, her canlının hayatını sağlıklı ve refah içinde devam ettirme hakkına sahip olduğunu belirtti.
     Mazlum 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, hayvan dostlarının 1822 yılında İngilterede bir araya geldiğini, hayvanları korumak, insanların hayvanlara daha iyi davranmasını ve hayvanların daha iyi koşullarda beslenme ve korunmalarını sağlamak amacıyla Hayvanları Koruma Birliğini kurduğunu anımsattı.
     Evcil hayvanlardan sokak hayvanlarına, deney hayvanlarından hayvanat bahçelerinde barındırılan hayvanlara kadar bütün hayvanların korunmasının hedeflendiğini vurgulayan Mazlum, bu görevin, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve kamu kurumlarının sorumluluğu altında olmakla birlikte, toplum olarak canlıların ve özellikle hayvanların korunmasına özen gösterilmesi gerektiğini ifade etti.
     Tüm hayvanların güvence altına alınması amacıyla Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesinin Türkiye tarafından da kabul edildiğini belirten Mazlum, şunları kaydetti:
     Bütün hayvanlar saygı görme hakkına sahiptir. Hiçbir hayvana kötü davranılamaz, acımasız ve zalimce eylem yapılamaz. Hayvanlardan, insanların eğlencesi olsun diye yararlanılamaz. Zorunluluk olmaksızın bir hayvanın öldürülmesi hayata karşı suçtur. Çok sayıda yabani hayvanın öldürülmesi demek olan her davranış bir soykırım, yani türe karşı bir suçtur. Zor durumda kalmış hayvanları koruyalım, onların bakımlarına yardımcı olalım. Hayvanları korkutmayalım, ürkütmeyelim, onlara şakadan da olsa eziyet etmeyelim. Her canlı varlık hayatını sağlıklı ve refah içinde devam ettirme hakkına sahiptir.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Hayvanları Koruma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER