Hükümet Kadın filmi hakkında suç duyurusu

Hükümet Kadın filmi hakkında suç duyurusu -Mardinli bir vatandaş, çekimleri Mardinde yapılan ve geçen hafta vizyona giren sinema filminde, Mardinin tarihi değerleri ve kültürlerine hakaret edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda


MARDİN (A.A) - Mardinli emekli din görevlisi Salih Eldemir, Hükümet Kadın adlı film hakkında suç duyurusunda bulundu.
     Mardin Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusundan sonra adliye çıkışında basın açıklaması yapan Eldemir, Mardinde vizyona giren Hükümet Kadın adlı filmin yönetmen ve filmin bütün oyuncuları hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.
     Filmde Mardinin tarihi değerleri ve kültürlerine hakaret edildiğini öne süren Salih Eldemir, Kürtlere, Araplara başta Müslümanlara olmak üzere Süryanilere, Yezidilere hepsine hakaret var. Biz Mardini bütünleştirici, Mardini birleştirici Mardini bir narın taneleri gibi görmek istiyorken, maalesef Mardine yakışmayan, Mardinin kültürüne ve örf adetlerine uygun olmayan sahneler, dini değerlere hakaretvari sahneler bizleri üzmüştür diye konuştu.
     Bundan sonra bu tür filmlerin Mardinde çekilmesine izin vermeyeceklerini söyleyen Eldemir, şöyle konuştu:
     Filmin vizyondan çekilmesini istiyorum. Kültür ve Turizm Bakanlığının harekete geçmesini istiyorum. Geçen üç dört günlük süre değerlendirilerek filmin bütün gelirlerine tazminat davası açıyorum. Bu parayı da o filmde kahkaha atanlara halkın gözü önünde dağıtacağım. Telif Hakları Genel Müdürlüğü Komisyonu tarafından filmin incelenerek proje dışına çıkılıp çıkılmadığının tespitinin ve protokole uyulup uyulmadığını tespiti ile ilgili ivedilikle bilgi verilmesini istiyorum.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Necdet Doğuyol
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Hükümet Kadın filmi hakkında suç duyurusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER