İkinci baharlarında huzuru sanatla buluyorlar

İkinci baharlarında huzuru sanatla buluyorlar -Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Adana Huzurevinde kalan yaşlılar, sanat atölyesinde el emeği göz nuru ürünler yaparak, boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirirken, üre


ADANA (A.A) - Volkan Kaşık - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Adana Huzurevinde kalan yaşlılar, sanat atölyesinde el emeği göz nuru ürünler yaparak boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirirken, üretmenin de mutluluğunu yaşıyorlar.
     Örgü, ahşap boyama, kolye, kilim, yün oyuncak, süs eşyaları, anahtarlık gibi ürünler yapan huzurevi sakinleri, eserlerini huzurevindeki sanat atölyesinde sergiliyor.
     Çukurova Halk Eğitim Merkezi eğitmenlerinden Müzeyyen Ünaldı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, huzurevi sakinlerinin kurulan sanat atölyesinde boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirdiklerini söyledi.
     Ünaldı, huzurevi sakinlerinin burada el işi örgü, ahşap boyama, kolye, kilim, yün oyuncak, süs eşyaları, anahtarlık gibi ürünler yaptığını belirterek, Huzurevi sakinlerimiz bu tür etkinliklere katılarak deşarj oluyorlar. Burada uyum içerisinde huzurlu bir şekilde hem sohbet ediyor hem de boş zamanları değerlendiriyorlar dedi.
     El işlerine yatkın olan huzurevi sakinleriyle atölyede güzel vakit geçirdiklerini anlatan Ünaldı, birbirinden güzel eserler ürettiklerini ifade etti.
     Ünaldı, yaptıkları ürünleri atölyede sergileyen yaşlıların, 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası etkinlikleri için sergi hazırlığı yaptıklarını söyledi.
     Atölyeye, el işine ilgi duyan huzurevi sakinlerinin geldiğini ifade eden Ünaldı, Çok güzel vakit geçiriyoruz. Yaşlılarımız üreterek katkıda bulunuyorlar. Çok güzel ürünler yapıyorlar. Onları böyle huzurlu, mutlu gördüğümüzde bizde mutlu oluyoruz diye konuştu.
    
     -Huzur buluyoruz-
    
     Huzurevi sakinlerinden Hüseyin Güven de, 10 yıldır huzurevinde yaşadığını belirterek, boş zamanlarını atölyede takı, ahşap boyama gibi eserler yaparak değerlendirdiğini söyledi.
     Yaptıkları eserleri Yaşlılar Haftasında sergileyeceklerini anlatan Güven, Buraya geldiğim zaman tüm problemlerimi unutuyor, yaptığım işten zevk alıyor, mutlu ve huzurlu oluyorum dedi.
     Huzurevinin en eski sakinlerinden olan Meral Gidici ise, 18 yıldır burada yaşadığını boş zamanlarını odasında değil atölyede örgü örerek geçirdiğini söyledi.
     Girici, huzurevinde çok rahat olduklarını belirterek, Allaha şükür ediyorum ki bana burayı mükafat verdi. Çok mutluyum ve bu mutluluğu herkesle paylaşıyorum dedi.
     Huzurevi sakini Leman Soysal ise gününün çoğunu atölyede geçirdiğini, burada huzur bulduğunu, vaktinin nasıl geçtiğini anlamadığını söyledi.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber İkinci baharlarında huzuru sanatla buluyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER