İkizarası Kent Parkı Projesi

İkizarası Kent Parkı Projesi -Kırşehir Belediyesi tarafından başlatılan İkizarası Kent Parkı Projesi kapsamında altyapı çalışmaları devam ediyor


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, bir süre önce başlattıkları İkizarası Kent Parkı Projesi kapsamındaki altyapı çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
     Bahçeci, yaptığı açıklamada, Kırşehir için çılgın proje olarak nitelendirdikleri İkizarası Kent Parkı Projesinin kentin çehresini değiştireceğini ifade etti.
     Hayallerin ötesine geçecek kazanımlar yapıyoruz diyen Bahçeci, şunları kaydetti:
     Kırşehirlilerin merakla beklediği, İkizarası Kent Parkı yapımına hızla devam ediliyor. Alışılagelmiş park anlayışının ötesinde her şeyi ile Kırşehirin yeni yüzünü yansıtacak olan Kırşehir Kent Parkta bulunan kanalın içerisinde 2 adet ada yer alıyor. Bu adalardan birinde restoran yer alacak olup temel betonu dökülmüş ve betonarme imalatı devam etmektedir. Kırşehir gibi Anadolu bozkırında yer alan kentlerin, suya olan özlemini giderebilecek büyük bir proje ilk kez şehrimizde hayata geçirilecektir. Projemiz 120 bin metrekarelik bir alana sahip olup, bu alanın 20 bin 300 metrekarelik kısmı göl alanı olacaktır. Şehrimizin yaz aylarındaki bunaltıcı sıcağından kurtulmak isteyen hemşerilerimiz suya olan özlemlerini bu parkta oluşturulacak su kanallarında, giderebileceklerdir.
     Projenin deşarj hattının yapımının devam ettiğini ve kısa bir süre içerisinde bitirileceği aktaran Bahçeci, Altyapı çalışmalarının bitmesiyle birlikte çevre düzenlemesi ve peyzaj işlerine başlanacak olan projede yer alan su kanalının taban ve perde betonarmesi de çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Su basman hatıllarının betonu dökülmüş olup, su kanalının içerisinde yer alan ada restoranın demir kalıp işlerine devam edilmektedir. Adalara bağlantıyı sağlayacak olan çelik konstrüksiyon köprülerin de montaj imalatına başlandı. Ahi Evran Bulvarının hemen yanında bulunan Gözlem Kulesinin çatı katının beton dökümüyle betonarme imalatı çok yakında bitirilmiş olacak projede tuvalet, kiosklar, mescitler, spor merkezi ve satış birimlerinin kaba inşaatı bitirilerek ince imalatlara başlandı dedi.
    
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber İkizarası Kent Parkı Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER