İlacınla İlacım Olur musun

İlacınla İlacım Olur musun- kampanyası -Antalya Valisi Altıparmak: -İlaç israfı milli ekonomiye büyük zarar veriyor. İlaç israfının önüne geçmemiz lazım


ANTALYA (A.A) - Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, ilaç israfının milli ekonomiye büyük zarar verdiğini, bu nerenle bu israfın önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.
     Antalya Valiliği öncülüğünde, Sağlık Bakanlığı ve Antalya Eczacılar Odasının desteğiyle başlatılan İlacınla İlacım Olur musun- kampanyası, Valilik toplantı Salonunda tanıtıldı.
     Vali Altıparmak, yaptığı konuşmada, ilaç kullanımındaki israfı gördüğü zaman içinin yandığını ifade etti. Hemen hemen her evde istisnasız olarak çok ilaç tüketildiğini belirten Altıparmak, Yeni sistemlerle takiplerle ilaç kullanımı düşecek gibi görünüyor, ama her geçen gün ifade edilen rakamlar azalmıyor, artıyor dedi.
     Bilinçsiz şekilde ilaç kullanıldığını anlatan Altıparmak, şöyle konuştu:
     Bazen ilacı eşin dostun tavsiyesi olarak kullanıyoruz. Bazen bana iyi geliyor diye kendimizce kullanmaktayız. Ama hikayemiz ne olursa olsun, sonuçta ilaç israfı inanılmaz boyutta. İlaç israfı milli ekonomiye büyük zarar veriyor. İlaç israfının önüne geçmemiz lazım. Bunların önüne geçilebilmesi için projeler üretiliyor, politikalar uygulanıyor. Biz ne yapabiliriz düşüncesiyle bu kampanyayı başlatalım istedik.
     Altıparmak, toplanan ilaçları Suriyeden gelenlere, Türkiyede ilaç alamayanlara ve Arakandaki Müslümanlara ulaştırmayı amaçladıklarını söyledi.
     İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin de Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Antalya Eczacılar Odası ile görüşerek kampanyayı başlatıklarını belirterek, vatandaşların elinde bulunan miadı geçmemiş ilaçları toplama yerlerine getirerek, muhtaç insanlara ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.
     Bilgin, Antalya genelinde bulunan 952 eczane, 185 aile sağlığı merkezi, 14 kamu hastaneleri olmak üzere vatandaşların buralara ilaçları getirmelerini istedi.
     Toplama yerlerine getirilen ilaçların eczacılar tarafından ayrıştırılacağını ifade eden bilgin, Ayrıştırılan ilaçlar, etkinliğine ve kullanım alanlarına göre de kutulanacak. Kutular daha sonra ihtiyaç olan yerlere gönderilecek dedi.
     Antalya Eczacılar Odası Başkanı Kerem Zabun ise geçen sene 14.3 milyar lira sağlık alanında harcama yapıldığını belirterek, Bu tür ilaçlar vatandaşlara gönül rahatlığıyla ulaşmakta. Ama ulaşamayan birçok vatandaş olduğunu düşünüyoruz. Daha önce küçük çapta yaptığımız çalışmaları şimdi Valimiz öncülüğünde büyük çaplı olarak yapacağız. 953 eczanede ilaç toplama kutuları bulunacak. Bunların içine mutlaka çeşitli ilaçlar gelecek ve uzaman eczacılar ilaçları ayrıştırarak gerekli olan yerlere ulaştıracaklardır diye konuştu.
     Konuşmaların ardından katılımcılar ilaç toplama kutularına kullanmadıkları ilaçları attı.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İlacınla İlacım Olur musun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER