İsim

İsim-İsim Osmanlıdan bugüne Afyonkarahisarlı Şehitlerimiz sergisi -Afyonkarahisarda, açılan sergide, Çanakkalede, Yemende, Trablusgarpta, Kurtuluş Savaşında atasını kaybedenlere, kabrinin nerede olduğunu bilmeyenlere yardımcı ola


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Sultan Divani Mevlevihane Müzesinde açılan İsim-İsim Osmanlıdan bugüne Afyonkarahisarlı Şehitlerimiz sergisi, Çanakkalede, Yemende, Trablusgarpta, Kurtuluş Savaşında atasını kaybedenlere, kabrinin nerede olduğunu bilmeyenlere yardımcı olacak.
     Sultan Divani Mevlevihane Müzesi sorumlusu Hasan Özpunar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sergiyi Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla açtıklarını bildirdi.
     Şehitleri her zaman anmak gerektiğini ifade eden Özpunar, şöyle konuştu:
     Ne zaman ve nerede, kimlerin şehit olduğunu bilmeyenlere yardımcı olmak için arşivlerden çıkartılan isimleri, sergilemeyi uygun bulduk. Sergide, Osmanlı Devletinden bugüne kadar tespit edilebilen Afyonkarahisar nüfusuna kayıtlı şehitlerin isimleri yer alıyor. 1877-1878 Osmanlı-Rus Harbinde 13 hemşehrimizle başlayan şehitlerimiz, 1897 Osmanlı-Yunan Harbinde 4, Yemende 35, Trablusgarpta 2, Balkan Harbinde 13, Çanakkale dahil olmak üzere 1. Dünya Harbinde 2 bin 784, İstiklal Harbinde 439, Korede 8, Kıbrısta 11, 238 de görev şehidi olmak üzere sürüp gitmiştir. Bu şehitlerimizin bir çoğunun kabri bile belli değil. Ancak okuyacağımız bir Fatiha, elbette onların ruhlarına gidecektir.
     Özpunar, serginin 15 gün boyunca açık olacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan - Mustafa Güngör / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER