İthal hayvan getiren gemilere kötü koku

İthal hayvan getiren gemilere kötü koku protestosu -Bandırma Kent Konseyi üyeleri, eskiden ıhlamur, iğde ve rüzgarların getirdiği güzel kokuların yerine hayvan gübresi ve idrar kokularının yayılmaya başladığı gerekçesiyle ithal


BALIKESİR (A.A) - Bandırma Kent Konseyi üyeleri, Çelebi Bandırma Limanına ithal büyükbaş hayvan taşıyan gemileri protesto etti.
     Kent Konseyi Başkanı Dr. Selim Panç, limanın önünde toplanan üyeleri ve vatandaşlar adına yaptığı açıklamada, ithal hayvanların, kentte yarattığı kokunun dayanılmaz duruma geldiğini ileri sürdü.
     Bandırmanın Külefli köyündeki büyükbaş hayvan çiftliği ile limana gelen hayvanların oluşturduğu kötü kokular nedeniyle nefes alamaz duruma geldiğini iddia eden Panç, Eskiden ıhlamur, iğde ve rüzgarların getirdiği güzel kokuların yerine hayvan gübresi ve idrar kokuları yayılmaya başladı. Kentimiz, sanayi ve liman kenti olarak gelişirken ve Bandırmaya ekonomik katkı sağladığına sevinirken, bu kötü kokular nedeniyle sevincimiz, kursağımızda kaldı dedi.
     İlçenin kötü kokular yüzünden yaşanması güç, beden ve ruh sağlığı açısından da riskli bir kent durumuna geldiğini öne süren Panç, şöyle devam etti:
     Artık yeter. Son yıllarda çevre bilinci gelişirken, insanların, bu konuda duyarlılığı daha da artarken, Bandırmalılar olarak bu çevre felaketine seyirci kalmayacağız. Yetkililer, neredesiniz- Sesimizi duymak zorundasınız. Bandırmada yaşayan herkesin temiz havayı solumak hakkıdır. Bu, çevre yasalarında da açıkça belirtilmiştir. Çevreyi kirletmenin bedelini insanlar, sağlıklarını kaybederek ödemektedirler. Bunun maddi karşılığı yoktur, olamaz. İzmir ve Tekirdağ limanlarında insan yerleşim yerlerine bu gemilerin yanaşmalarına izin verilmezken, neden Bandırma- Neden, Bandırma halkının sağlığı tehlikeye atılıyor-
     Kötü kokuyu yayanlarla sonuna kadar mücadele edeceklerini belirten Panç, Geleceğimizi kirli ve kötü kokulara teslim etmeyeceğiz diye konuştu.
     Öte yandan; Çelebi Bandırma Limanına yanaşan, Brezilya ve Uruguaydan 7 bin 500 büyükbaş hayvan getiren Panama bandıralı bir gemiden hayvan tahliyesi sürüyor.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber İthal hayvan getiren gemilere kötü koku Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER