İyi Tarım Uygulamaları Transferi projesi

İyi Tarım Uygulamaları Transferi projesi -NKÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Konukçu: -Türkiyede yaklaşık 150 bin hektarda organik tarım yapılıyor


TEKİRDAĞ (A.A) - Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fatih Konukçu, Türkiyede yaklaşık 150 bin hektarda organik tarım yapıldığını bildirdi.
     Konukçu, İyi Tarım Uygulamaları Transferi projesinin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiyenin hububatlar, baklagiller, meyveler ve sebzeler gibi geniş bir tarımsal ürün yelpazesine sahip olduğunu söyledi.
     Fatih Konukçu, Türkiyede yaklaşık 150 bin hektarda organik tarım yapılıyor. Türkiye, fındık, incir, kayısı ve kiraz üretiminde dünya birincisi, kavun, pırasa ve vişnede de ikinci sırada yer alıyor. 2009da Türkiyenin tarımsal ürün ithalatı, işlenmiş gıda hariç 4 milyar 600 milyon dolar. İhracatı ise 4 milyar 500 milyon dolardır diye konuştu.
    
     -Türkiyenin 28 milyon hektarı tarım arazisi-
    
     Türkiyede sulu tarım yapıldığına işaret eden Konukçu, Türkiyenin 78 milyon hektarlık alanının büyük bir bölümünün tarıma elverişli olduğunu dile getirdi.
     Konukçu, Türkiyenin 28 milyon hektarı tarım arazisi. Yapılan etütlere göre ekonomik olarak sulanabilecek 8 milyon 500 bin hektar alanın 2011 yılı itibariyle 5 milyon 600 bin hektarlık bölümü sulamaya açıldı şeklinde konuştu.
    
     -Romanya-Türkiye ilişkileri-
    
     Romanyanın İstanbul Başkonsolosu Stefana Greavu da son yıllarda Türkiye ile Romanya arasında yakın ilişkiler bulunduğunu ifade ederek, iki ülke arasındaki dostluğun gelecek için umut verici olduğunu söyledi.
     Greavu, Romanya, Türkiyenin ABye üyeliğine destek verecek. Geçen hafta Romanya ve Türkiye dışişleri bakanları arasında bu konuda mutabakata varıldı. Aynı zamanda Türkiyenin AB projelerine de destek vereceğiz dedi.
     Konuşmaların ardından Romanya Arad Ticaret ve Sanayi Odası, Yunanistan Grevena Ticaret ve Sanayi Odası ile Tekirdağ Ticaret Borsası tarafından İyi Tarım Uygulamaları Transferi konusunda proje sunumları gerçekleştirildi.
     Toplantıya, Tekirdağ Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır, Yunanistanın Edirne Başkonsolosu Katerina Varvarıgou, Tarım İl Müdürü Cevdet Soyak, Tekirdağ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sarı, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay katıldı.
    
     Muhabir: Ergin Akgün / Hakan Şahin
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber İyi Tarım Uygulamaları Transferi projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER