Jet imamlara sıkı takip

Jet imamlara sıkı takip -Ramazan ayı süresince, halk arasında jet imam olarak tanımlanan ve teravih namazları hızlı kıldıran imamlar Burdurda yakın takibe alındı -Burdur Müftüsü Artan: -Namaz kılarken rükunun ve secde


BURDUR (A.A) - Volkan Poliçe - Ramazan ayı süresince, halk arasında jet imam olarak tanımlanan ve teravih namazları hızlı kıldıran imamlar Burdurda yakın takibe alındı.
     Burdur Müftüsü Osman Artan, Namaz kılarken rükunun ve secdenin tam yapılması ve orada sükunete erilmesi gerekir. Yoksa namazdan şüphe duyulur dedi.
     Müftü Artan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan ayı süresince, halk arasında jet imam olarak tanımlanan ve teravih namazları hızlı kıldıran imamlara izin vermeyeceklerini bildirdi. Teravih namazlarının huşu içinde kılınması gerektiğini vurgulayan Artan, bu konuda Burdurda bulunan tüm din görevlilerine uyarılarda bulunduklarını kaydetti.
     Namazın belli kuralları olduğuna işaret eden Osman Artan, Bunlara tadil-i erkan denir. Yani kişi rükuya gittiği zaman belli bir şekilde durması lazım. Secdeye gidildiğinde de aynı şekilde olmazı lazım. Namaz kılarken rükunun ve secdenin tam yapılması ve orada sükunete erilmesi gerekir. Yoksa namazdan şüphe duyulur dedi.
     Bunlar yapılmadığı takdirde ibadetin doğru şekilde gerçekleşemeyeceğine değinen Artan, bu yüzden namazlarda cemaatin sorumluluğunu üzerine alan imamların dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Artan, duaların da cemaatin anlayabileceği şekilde yavaş okunması gerektiğini vurguladı.
     Hz. Muhammedin bu konudaki hadisini de hatırlatan Artan, şöyle konuştu:
     Peygamber Efendimizin namazların huşu içinde ağır ağır kılınması konusunda bir hadis-i şerifi var. Abdesti hızlı almamız, namazı da ağır kılmamız konusunda tavsiyeleri var. İbadetler cemaatin rızası için değil, Allah rızası için yapılır. Bu yüzden herkes namazı tadil-i erkana göre, doğru şekilde kılmalıdır.
     Bazı camilerde cemaatin hızlı namaz kıldırma konusunda imamları sıkıştırdığını da anlatan Artan, bu konuda cemaatin duyarlı olması gerektiğine işaret etti.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Jet imamlara sıkı takip Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER