Kadın Çiftçiler Yarışıyor bölge finali

Kadın Çiftçiler Yarışıyor bölge finali -Karabüklü kadın çiftçi Nilüfer Dereli birinci oldu


ÇANKIRI (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor bilgi ve proje yarışmasının Çankırıdaki bölge finalinde, KarabükNilüfer Dereli birinci oldu.
     Atatürk Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen yarışmaya Çankırı, Yozgat, Çorum, Karabük, Bolu, Bilecik, Kütahya, Kırıkkale ve Uşaktaki yarışmalarda il birinciliklerini elde eden kadın çiftçiler katıldı.
     Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, yarışmanın açılışında yaptığı konuşmada, kadın ve çiftçi kavramlarına vurgu yapan bu yarışmanın kadınlara verilen önemi ortaya koyduğunu ifade ederek, Toplumsal alanın her alanında var olan kadınımız için düzenlenecek bu ve benzeri programlar, kadınlarımızın önemini ortaya koymaktadır dedi.
     Özcan, tarımsal alandaki kalkınmayı ortaya koyacak en önemli unsur kırsal alandaki kadınlar olduğuna dikkati çekerek, bu tür bilgi yarışmalarında kadınların özgüveninin ortaya çıktığını kaydetti.
     Bölge finalinde 9 ilin kadın çiftçileri mücadele etti. Yarışmada Karabüklü kadın çiftçi Nilüfer Dereli 15 sorunun 13üne doğru cevap vererek 130 puanla bölge birincisi oldu.
     Yarışmada, ikinci ve üçüncünün belirlenebilmesi için Çankırı, Bolu ve Bilecik illerinin temsilcilerinin katıldığı altın sorulara geçildi. Altın sorular sonrasında Çankırıyı temsil eden Seval Teke ikinci, Bileciki temsil eden Rukiye Ünal üçüncü oldu.
     Yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.
     Yarışmada birinci olan Nilüfer Derelinin Çanakkalede yapılacak Türkiye finalinde bölgeyi temsil edeceği belirtildi.
     (MG-ÖA-İU)
<< Önceki Haber Kadın Çiftçiler Yarışıyor bölge finali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER