Kadın Çiftçiler Yarışıyor

Kadın Çiftçiler Yarışıyor -Mersin ve ilçelerinden 13 yarışmacının katıldığı, Kadın Çiftçiler Yarışıyor bilgi ve proje yarışmasında dereceye giren ilçeler belli oldu


MERSİN (A.A) - Mersin ve ilçelerinden 13 yarışmacının katıldığı Kadın Çiftçiler Yarışıyor bilgi ve proje yarışmasında, 1inciliği Tarsus, 2nciliği Silifke, 3üncülüğü ise Bozyazı ilçesi aldı.
     Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz İhracatçı Birlikleri Derneği Konferans Salonunda gerçekleştirilen yarışmada, bu tür sosyal aktivitelerin amacının, kadınların her alandaki iddialarını korumak olduğunu söyledi.
     Yarışmacıların kadınlara şans ve fırsat eşitliği sağlandığında neler yapabileceklerini gösterdiklerini vurgulayan Güzeloğlu, Kadınlarımıza, yaşamın her alanda fırsatlar vererek, onların, hayatımızı ne kadar zenginleştirdikleri daha iyi anlıyoruz diye konuştu.
     İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Çiftepala ise, Mersinde kadının tarımsal üretimdeki payının azımsanamayacak derecede fazla olduğunu vurguladı.
     Kadınları kendi ekonomik özgürlüğünü kazanmış bireyler olarak yetişme amacında olduklarını söyleyen Çiftepala, Amacımız, kadınlarımızın, girişimci olmalarının yanı sıra sosyo ekonomik düzeyleri yüksek bireyler olarak hayatın her alanın da aktif olmalarıdır. Bakanlığımızın 2004te başlattığı Kadın Çiftçiler Bilgi ve Proje yarışmasını en iyi şekilde yaparak 10.sunu düzenlemekteyiz. Bu tür aktivitelerle amacımız kadınların hayatın her alanında daha etkin olmalarıdır dedi.
     Çok sayıda ödülün dağıtıldığı yarışmada, Mersinde, birinciliği Tarsus, ikinciliği Silifke ve Üçüncülüğü ise Bozyazı ilçelerinden gelen çiftçiler kazandı.
     Yarışmanın birincisi, 17 Nisanda Kayseride yapılacak olan ve 7 ilin temsilcisinin katılacağı bölge yarışmasında, Mersini, hazırlamış olduğu projesiyle temsil edecek.
     Bölge yarışmasında birinciliği elde eden yarışmacının ise, Balıkesirdeki Türkiye finaline katılacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Basir Gülüm / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kadın Çiftçiler Yarışıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER