Kadın Çiftçilerimiz Yarışıyor

Kadın Çiftçilerimiz Yarışıyor -Zonguldak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Çelik: -Bu yıl bölge şampiyonluğu Zonguldakta gerçekleştirilecek


ZONGULDAK (A.A) - Ereğli ilçesinde, Kadın Çiftçilerimiz Yarışıyor adlı bilgi yarışmasının elemeleri yapıldı.
     Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirilen yarışmaya, Ereğliye bağlı köy, belde ve mahallelerden 33 kişi katıldı.
     Yarışmada, ev ekonomisi, gıda muhafaza, arıcılık, sulama, meyvecilik, sebzecilik, süt sığırcılığı, kültür mantarı yetiştiriciliği, organik tarım, hayvancılık, ipek böcekçiliği ve tarla bilgileri konularında 15 soru soruldu. İlk elemelerde 6 kişi kendi arasında ek sorularla yarıştı. Altın sorularda ise ilk dört belirlendi.
     Yarışmada, Çağla Doğan birinci, Fikriye İlik ikinci, Şükran Karahan üçüncü, ve Fatmagül Turanda dördüncü oldu. Birinci olan Doğana kuzu hediye edilirken, dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik törende yaptığı konuşmada, Zonguldaktan Türkiye şampiyonu çıkması durumunda Antalyada 5 yıldızlı bir otelde misafir edeceklerini söyledi.
     Kadınların yarışmaya katılmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Çelik, şöyle konuştu:
     Şu anda bunu kelimelere dökmek zor bir iş. Kadınların ellerindeki her şey daha güzel oluyor ve daha bir şekil buluyor. Kimin birinci olduğu hiç önemli değil. Önemli olan medeni cesaret gösterip buraya gelmeniz. İlçelerimizde yapılan yarışmaların ardından il birincisini belirleyeceğiz ve bölge şampiyonluğuna gideceğiz. Bu yıl bölge şampiyonluğu Zonguldakta gerçekleştirilecek. Bu da sevindirici bir haberdir. İnşallah il olarak birinci oluruz. O zaman benim arkadaşlara verdiğim bir söz var. Tatile göndereceğim. Sizi de o zaman Antalyada 5 yıldızlı otele göndeririz.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Kadın Çiftçilerimiz Yarışıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER