Kadın Dostu Kent Gümüşhane projesi

Kadın Dostu Kent Gümüşhane projesi -Vali Mayda: Kültür toplumu sadece erkeklerden oluşmamaktadır


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, kültür toplumunun sadece erkeklerden oluşmadığını söyledi.
     Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şube Başkanlığınca Avrupa Birliği Kadınların ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşları Güçlendirme Hibe Programı kapsamında hazırlanan Kadın Dostu Kent Gümüşhane projesinin açılış toplantısına, Vali Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şube Başkanı Aynur Çubukçu ve davetliler katıldı.
     Vali Mayda, burada yaptığı konuşmada, sivil toplum örgütlerinin tamamen gönüllü kuruluşlardan oluştuğunu ifade eden Vali Mayda, şunları söyledi:
     Kamu hizmetleri sadece resmi kuruluşlar eliyle görülmüyor, işin içinde sivil inisiyatif de bulunmak durumundadır. Sivil inisiyatif, sivil toplum örgütleri tamamen gönüllü kuruluşlardan oluşuyor ve gönüllülük esasıyla çalışırken, bir taraftan da demokratik bir kültürü geliştirmeye katkıda bulunuyor. Bu açıdan ilimizdeki tüm sivil toplum örgütlerinin faaliyetlerine destek olmaya çalışıyoruz. Eski dönemlerdeki en iyi yapılması gereken işleri devlet bilir, planlar, yapar değil de halk ile birlikte karar verir, halkla birlikte kaynak oluşturtur ve halkla birlikte, sivil toplumla birlikte icraatları gerçekleştirir anlayışı artık kültürümüzde yer etti.
     Kültür toplumunun sadece erkeklerden oluşmadığını belirten Vali Mayda, Bayanlar da bu işin içinde, bu işe katkıda bulunuyor, iş gücü dünyasına, siyasete katılıyorlar. Ailede hem annemiz, hem eşimiz, hem evladımız olarak fonksiyon görüyorlar. Yapılacak işlerdeki isabet derecesi bu birliktelikle birlikte düşünme, karar verme ve birlikte uygulama ile mümkün. Ülkemizde bu anlamda ciddi gelişmeler var diye konuştu.
     Belediye Başkanı Canlı ise kadınların erkeklerin baş tacı olduğunu kaydederek, Bizde kadın hep ön planda olmuştur. Ama ilerleyen dönemde temsil noktasında bayanlarımızın ön plana çıkması hepimizin en büyük dileğidir. Bir toplantıda eğer hanımefendiler varsa oraya bir ciddiyet de geliyor. Erkek erkeğe bir toplantı olduğunda belki farklı sözler söylenebiliyor ama hanımefendilerin olması toplantıya farklı bir boyut katıyor. Bayan çalışanların artması başarının temel şartlarından bir tanesidir dedi.
     Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şube Başkanı Çubukçu da projedeki başlıca hedeflerinin kadın haklarının korunması ve geliştirilmesini sağlayacak uygun ortamların oluşturulması için toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı bakış açısının yerelde yerleştirilmesi olduğunu kaydetti.
     Çubukçu, proje kapsamında siyaset ve liderlik okulu açacaklarını kaydederek, şunları söyledi:
     Liderlik okulunda kamu kurumlarından 10 kişi, iş dünyasından 10 kişi, sivil toplumdan 5 kişi olmak üzere toplamda 25 kişiye, iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunu ve bir iletişim uzmanı ile eğitimler verilecektir. Eğitimlere kendini geliştirmiş, isim yapmış iş dünyasından 3 kişi davet edilecektir. Siyaset okulu açılarak siyasete meraklı, aday olmaya hazır 15 kişiye, iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunu bir siyaset bilimci, bir kişisel gelişim uzmanı, bir mimar-kent plancısı, bir sosyolog ve bir avukat ile siyaset eğitimi verilecektir. Eğitim sırasında TBMMden 1 kadın bakan ve 4 kadın milletvekili davet edilecektir.
    
     Muhabir: Osman Yetim - İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Kadın Dostu Kent Gümüşhane projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER