Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu

Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu -Erzurum Valisi Öztürk: Ülkemizde kadın istihdamını artırmak hedefimiz olmalı


ERZURUM (A.A) - Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Ülkemizde kadın istihdamını artırmak hedefimiz olmalı dedi.
     İş-Kur Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu kapsamında, valilik salonunda, iletişim etkinliklerinin görüşülmesi koordinasyon toplantısı düzenlendi.
     Vali Öztürk, burada yaptığı konuşmada, Türkiyede kadın istihdamının artırılması gerektiğini belirterek, Avrupa Birliğinin mali destek programının kadın istihdamının artırılmasına katkı sağlayacağını vurguladı.
     Türkiyede iş gücüne katılım oranının yüzde 48-51 oranları arasında olduğunun altını çizen Öztürk, Türkiyenin 2023 hedeflerini tutturabilmesi için iş gücüne katılım oranını muhakkak yükselmesi lazım. Sadece nüfus artışı değil, aynı zamanda mevcut nüfusumuzun çalışabilen, gücü yerinde olan insanların, erkek olsun kadın olsun daha fazla iş gücüne katılımının sağlanması gerekiyor diye konuştu.
     Çalışabilen nüfusun her yüz kişiden 50sinin çalışıyor olmasının düşük bir rakam olduğunu dile getiren Öztürk, şunları kaydetti:
     Türkiyede yüzde 60lara varabilmek için mevcut iş gücüne katılım potansiyelimizin yüzde 10nunu da iş gücüne katmamız gerekiyor. Bu rakamın da büyük bir kısmı kadınlarımızla ilgilidir. Ekonomik kalkınmayı sağlayabilmek, sadece mevcut çalışanların verimini artırmakla olmuyor, yeni insan kapasiteleri yaratmak da gerekiyor. Dolayısıyla ülkemizde kadın istihdamını artırmak hedefimiz olmalı.
     Türkiyede kadınların işgücüne katılım oranlarının düşük olmasında sosyal ve psikolojik sebeplerin de etkili olduğunu dile getiren Öztürk, Yani bu konuda çeşitli engeller var. Kültürel engeller var. Alt kültürle ilgili bazı sorunlarımız var. Geçmişten beri sanayi toplumu olmadığımız için yeni sanayileşen bir toplum olduğumuz için kırsal kültür, köy kültürü gibi bir takım etkenlerle, bu konuda bir takım evrensel ölçülere uymayan algılarımız var. Bunların değişmesi gerekiyor şeklinde konuştu.
     Türkiyeden kadınların iş gücüne katılım oranının yüzde 30larda olduğunu dile getiren Öztürk, bu konuda yapılacak çalışmaların Türkiyenin kalkınmasını, 2023 hedeflerine ulaşmasını sağlayacağını vurguladı.
     Vali Öztürk, Türkiyenin tüketen bir toplumdan üreten bir toplum haline dönüşmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:
     Onlara uygun şartları sağlamak elbette devletimizin görevi. Bugün teker teker yapıyoruz, yapacağız. Ama sosyal ve kültürel sebepler kanunlarla değişen şeyler değildir, algıyla değişen şeylerdir. Biz insanlarımızın kadın olsun erkek olsun, bu işe katılırken el alem ne der, başkaları ne söyler, bizi kınarlar mı gibi algılardan ve endişelerden uzak bir şekilde bu işi düşünmelerini arzu ediyoruz. Türkiyenin hedefleri çok yakın, 2023 yılı hedefi dediğimiz şey 11 sene sonra olacak şeydir. Çok az zamanımız var.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Muharrem Aksakallı
<< Önceki Haber Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER