Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu

Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu -Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Teknik Desteği Projesi kapsamında, çalışma hayatında toplumsal cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesi konulu konferans yapıldı -Kastamonu Vali


KASTAMONU (A.A) - Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Teknik Desteği Projesi kapsamında, Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi konulu konferans yapıldı.
     Kastamonu Şerife Bacı Öğretmenevi Salonunda yapılan konferansa, Kastamonu Vali Yardımcısı Atilla Kantay, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, Çalışma ve İş Kurumu(İŞKUR) İl Müdürü Adnan Arslan ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     -Vali Yardımcısı Atilla Kantay-
    
     Konferansta konuşan Vali Yardımcısı Atilla Kantay, Avrupa Birliğine dahil olmak isteyen ülkelere belirli standartlara uygun olup olmadıklarına bakıldığını, katılım öncesi Mali yardım aracı(İPA) adını verdikleri bir program dahilinde mali yardımlar yapıldığını söyledi.
     Kantay, Kadın istihdamının geliştirilmesi projesinin İPAya ait olduğunu belirterek, Kadın istihdamının geliştirilmesi ise bu başlık altında gerçekleşen bir operasyondur. Avrupa Birliği ve Türkiyenin finansal desteği ile yürütülen kadın istihdamını desteklenmesi operasyonlarından birisi olan Teknik Destek Projesi kapsamında kadınların ev dışında çalışma eğilimlerini ve tercih ettikleri iş gibi meslek konularında araştırmalar yapılacaktır diye konuştu.
     İlk etapta kadın istihdamının arttırılması ve cinsiyete göre bütçeleme yapılmak istendiğini aktaran Kantay, şöyle konuştu:
     Kastamonudaki özellikle kadın temsilcilerimizin toplum kuruluşlarının, kadın girişimcilerin ve kadın derneklerinin katılmasını istedik. Toplumun, sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınmasının itici gücü kadınlardır. Kalkınmada, daha çok nitelikli kadının aktif katılımı ile mümkün olacaktır. Bu anlamda kadınlarımıza büyük görevler düşmektedir.
    
     -İŞKUR İl Müdürü Adnan Arslan-
    
     İŞKUR İl Müdürü Adnan Arslan da işsizliğin, dünya gibi Türkiyenin de en önemli sorunlarının başında geldiğini ifade etti.
     İş alanlarını geliştirmek kadar, istihdam edilen bireylerin sayısınında arttırılması gerektiğinin altını çizen Arslan, şunları kaydetti:
     Ne kadar kaynağınız olursa olsun, iş yerlerinizde çalıştıracak vasıfsız eleman bulamadığınız zaman ve insanları bu vasfa ulaştıramadığınız zaman, istihdamı gerçekleştirmekte mümkün olamaz. Her zaman söylenen bir söz vardır: İnsanlara balık vermeyi değil, balık tutmayı öğretin. Evet balık vermeyi öğretelim ama balık tutacak deniziniz yoksa, balık tutmayı öğrettiğimizde hiç birinin bir anlamı yoktur
    
     Muhabir: Özkan Beyer
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER