Kadına Şiddete Hayır, Sevgi ve Hoşgörüye

Kadına Şiddete Hayır, Sevgi ve Hoşgörüye Evet yarışması -Konya Büyükşehir Belediyesince düzenlenen fotoğraf, afiş ve kısa film yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediyesinin kadına yönelik şiddete dikkati çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak için gerçekleştirdiği Kadına Şiddete Hayır, Sevgi ve Hoşgörüye Evet isimli fotoğraf, afiş ve kısa film yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana Kültür Merkezindeki törende yaptığı konuşmada, sevgi ve huzur toplumunun oluşturulmasının en başta gelen görevlerden birisi olduğunu söyledi.
     Kadına ve çocuğa şiddetin zaman zaman farklı bölgelerde devam ettiğine değinen Akyürek, şunları kaydetti:
     Aile içi şiddet bazı ailelerde devam ediyor. Kadına yönelik şiddet çeşitli şekillerde devam ediyor. Hiç beklenmedik şekilde ve insan onurunu zedeleyecek tarzda zaman zaman olaylarla karşılaşıyoruz. Biz istiyoruz ki kadınlarımız şiddet görmesin, çocuklarımız aile içi şiddetin kurbanları olmasın. Kadına ve çocuklara şiddete hayır diyoruz ama erkeklere de şiddete hayır diyoruz. Zaman zaman onun da örneklerine rastlıyoruz. Aslında kadın erkek diye ayrı bir varlıktan bahsetmek söz konusu değildir. Kainatın en şereflisi olan, kainatın özeti ve sırrı, bugüne kadar çözülememiş çözülemeyecek olan insandan bahsediyoruz. İnsan onurunu zedeleyecek her olaya açıkça karşı durmamız, toplumu, kadını, erkeği eğitmemiz hepimize düşen bir görev.
     Çeşitli illerden 3 dalda 952 eserin katıldığı yarışmanın afiş kategorisinde Sefa Pala birincilik ve mansiyon, Ezgi Karaata ikincilik, Orkun Avcı da üçüncülük ödülü aldı. Fotoğraf kategorisinde, Mehmet Özdemir birinci, Bekir Topçu ikinci, Zehra Özhamurlar üçüncü olurken, Jüri Özel Ödülünü ise Kenan Taşpınar kazandı.
     Kısa film yarışmasında birinci Alper Akdeniz olurken, Buse Yıldırım ikinci, Sefa Çolak da üçüncü oldu. Jüri Özel Ödülünü ise Miray Kuyumcu ile Ufuk Engin Can paylaştı.
     Program sonunda jüri üyeleri ve sanatçılar hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Kadına Şiddete Hayır, Sevgi ve Hoşgörüye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER