Kadınlar İçin Bilgi İletişim Teknolojilerinde Yeni

Kadınlar İçin Bilgi İletişim Teknolojilerinde Yeni Ufuklar konferansı -İl Milli Eğitim Müdürü Serin: -Bilgi güçtür, bilgiye erişmek çok önemlidir, çağımız bilgi çağıdır


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü, Kadınlar İçin Bilgi İletişim Teknolojilerinde Yeni Ufuklar konulu konferans düzenlendi.
     İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Türkiyenin yanı sıra İtalya, Fransa, Norveç, Macaristan ile Yunanistanın ortaklığında yürütülen Avrupalı Kadınların Etkileşimli Öğrenme Projesi kapsamında Gaziantep Ticaret Odasında düzenlenen konferansta, Avrupa Birliği (AB) projelerini önemsediklerini söyledi.
     Projenin önemli ve anlamlı olduğunu vurgulayan Serin, şöyle konuştu:
     Bilgi güçtür, bilgiye erişmek çok önemlidir, çağımız bilgi çağıdır. Her ülke, her vatandaşının bilgiye ulaşmasının kendisi açısından bir sorumluluk olduğunu düşünüyoruz. Onlara bu imkanı sunmanın da önemli bir görev olduğunu düşünüyoruz. Bu manada öncelikle halk eğitim merkezlerimiz ve müdürlüğümüz bünyesindeki Avrupa Birliği projeleri koordinasyon birimi tarafından bu projeleri mümkün olduğu kadar hızlandırmaya ve geliştirmeye çalışıyoruz.
     Kadınların bilgiye ulaşımını kolaylaştırmak istediklerini de belirten Serin, Kadınlarımızın bilgi teknolojilerini kullanmasını sağlamak istiyoruz. Onu özendirmek istiyoruz. Ümit ediyoruz ki bu kapsamda yapılan çalışmalar bizlere bir kapı açar, bir ufuk açar dedi.
     Serin, Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı farklı bir projeyle de önümüzdeki yıllarda ilköğretim okullarında başlamak üzere liselerde bilgiye erişimin kolaylaşacağını söyledi.
     Projenin İtalyadaki koordinatörü Louvra Franceschi, Macaristan Ekonomi Bakanlığı Komiseri Proska Szakai ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü İbrahim Özdemir de konferansta birer konuşma yaptı.
     Konferansa, Gaziantep Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yalçın Kazak, yabancı konuklar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     AB Hayat Boyu Öğrenme, Grundtvig (Yetişkin Eğitimi) Programı kapsamında yürütülen projeyle kadınların teknoloji sayesinde kişisel ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanıyor.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Kadınlar İçin Bilgi İletişim Teknolojilerinde Yeni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER