Kadınlar Öğrenirse Eskişehir Tüketici Haklarını Öğrenir

Kadınlar Öğrenirse Eskişehir Tüketici Haklarını Öğrenir Projesi -TÜKDES Genel Başkanı Bakal: Bütün kadınlar tüketici haklarını öğrenmelidir


ESKİŞEHİR (A.A) - Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal, bütün kadınların tüketici haklarını öğrenmesi gerektiğini söyledi.
     Bakal, TÜKDES ve Odunpazarı Belediyesi işbirliğiyle Odunpazarı Belediyesi Aydın Arat Sosyal Yaşam Merkezinde düzenlenen Kadınlar Öğrenirse Eskişehir Tüketici Haklarını Öğrenir Projesinin tanıtım toplantısında, TÜKDES Genel Merkezine kadınlar tarafından yapılan başvuru ve şikayetlerde artış görülmesi sebebiyle böyle bir proje başlattıklarını kaydetti.
     Projeyle üretici ve satıcı karşısında göreceli olarak daha zayıf durumda bulunan kadın tüketicilerin korunmasını, pazardaki güçlerinin arttırılmasını amaçladıklarını ifade eden Bakkal, şöyle konuştu:
     (Bilinçli kadın tüketici) başlığı altında belirli tüketici bilincine sahip, haklarını bilen ve haklarını savunma konusunda ısrarlı kadın tüketicileri, hedef olarak belirlendik. Proje kapsamında Odunpazarı Belediyesi Aydın Arat Sosyal Yaşam Merkezinde salı ve cumartesi günleri saat 13.30da tüketici haklarını öğrenmek isteyen kadınlara eğitim verilecek. Eğitim süresi iki saat olacak. İlk ders 2 Martta başlayacak ve ücretsiz eğitimler sonunda katılımcılara katılım belgesi de verilecek. Bütün kadınlar tüketici haklarını öğrenmelidir. Proje sonunda evrensel tüketici haklarının daha gür bir sesle yükseldiği bir Eskişehir hedefliyoruz.
     Başvuruların bireysel ve internet üzerinden yapılabileceği eğitim, 31 Mayısa kadar devam edecek.
    
     Muhabir: Hicret Özkan / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kadınlar Öğrenirse Eskişehir Tüketici Haklarını Öğrenir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER