Kadınlar Sağlık İçin Harekete Geçiyor projesi

Kadınlar Sağlık İçin Harekete Geçiyor projesi -Kocaelide başlatılan proje kapsamında sağlık taramasından geçirilen 200 kadın, 3 ay boyunca haftada 3 gün sürecek egzersiz programına başladı (Fotoğraflı - Görüntülü)


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Kadınlar Sağlık İçin Harekete Geçiyor projesi kapsamında sağlık taramasından geçirilen 200 kadın, 3 ay boyunca haftada 3 gün sürecek egzersiz programına başladı.
     Seka Sporcu Eğitim Merkezinde proje kapsamında yapılacak ilk egzersiz öncesinde konuşan Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dilek Ural, kilo fazlalığının egzersiz eksikliği ve yanlış beslenmeden kaynaklandığını söyledi.
     Ural, projeye katılan kadınların egzersizlerini sürdürmelerinin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, Bu, kadınlarımızın kaderini tersine çevirmede yapacağımız önemli bir hareket. Projenin başarısı, bütün ildeki kadınları çok etkileyecek çünkü başarılı olunursa bize umut ışığı doğacak ve bütün kadınlarımızın sağlığı için onları harekete geçirebiliriz. Onlara doğru beslenme ve egzersiz alışkanlığı kazandırabiliriz diye konuştu.
     Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak da 8 Mart Dünya Kadınlar Günününün anlamına uygun olan projenin ilk adımını attıklarını vurgulayarak, bilimsel araştırmaların Kocaelide obezite ile ilgili çok önemli sorunların olduğunu gösterdiğini ifade etti.
     Belediye olarak sağlıklı yaşamla ilgili bir çok projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayan Özak, sporu önemseyerek bu alandaki çalışmalara destek verdiklerini bildirdi.
     Konuşmaların ardından, projeye katılan 200 kadın, egzersiz hareketleri yaptı.
     Egzersiz yapan kadınlara Kocaeli Valisi Ercan Topacanın eşi Sevim Topaca ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlunun eşi Behiye Karaosmanoğlu da eşlik etti.
    
     Muhabir: Şahin Oktay - Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kadınlar Sağlık İçin Harekete Geçiyor projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER