Kanserde Erken Tanıma ve Koruma konferansı

Kanserde Erken Tanıma ve Koruma konferansı -KLÜ Sağlık Yüksek Okulu öğretim görevlisi Gümüş: -Kanser, tüm ülkeler için önemli bir sağlık sorunu haline geldi


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Sağlık Yüksek Okulu öğretim görevlisi Prof. Dr. Mahmut Gümüş, Kanser, tüm ülkeler için önemli bir sağlık sorunu haline geldi dedi.
     Gümüş, Kültür Merkezi Salonunda yaptığı konuşmada, Türkiyede kanser hastalığının yaş ortalamasının 29 olduğunu belirtti.
     Türkiyedeki kanser vakalarında artış yaşandığını, kanserin çok önemli bir sağlık sorunu olduğunu anlatan Gümüş, şunları söyledi:
     Kanser, tüm ülkeler için önemli bir sağlık sorunu haline geldi. Dünyanın en büyük ülkelerinden biri olan ABDde ölüm sebepleri arasında kanser, kalp ve damar hastalıklarının da önüne geçerek birinci sıraya yerleşti. İnsan yaşamı süresi arttıkça, kanserin görülme sıklığı da buna paralel olarak artmaya devam ediyor. Kanserin doğal seyri sırasında şikayetler ortaya çıkmadan her insanın belirli aralıklarla taramadan geçmesi gerekiyor.
     Özellikle ailesinde herhangi bir kanser hastalığı olan kişilerin bu taramayı daha da sıklıkla yaptırması lazım. Erken dönemde uygulanacak tedavi, şikayetler ortaya çıktıktan sonra uygulanacak tedaviden daha etkili bir rol oynuyor. Türkiyede her 30 kadından biri meme kanseri oluyor.
     Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serpil Aközcan da kanserin günümüzde çok yaygın bir hastalık haline geldiğini söyledi.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Hakan Şahin
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Kanserde Erken Tanıma ve Koruma konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER